"Apvaino godprātīgu Latvijas pilsoni": ārste šokēta par bankas lēmumu bloķēt karti

© Sputnik / Оксана Джадан / Pāriet pie mediju bankasЗдание Swedbank в Риге
Здание Swedbank в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Psihoterapeite palikusi bez bankas kartes pēc biedra naudas maksājuma Starptautiskajai neiropsihoanalīzes biedrībai.

RĪGA, 14. jūlijs — Sputnik. Iztapība, ar kādu banku darbinieki pilda KYC (Know Your Client/Zini savu klientu) un AML (Anti-Money Laundering/Pretestība naudas atmazgāšanai) protokolus, šķiet, jau pārspēj visas robežas.

Par banku diktatūras kārtējo upuri kļuvusi ārste psihoterapeite – sieviete pārsteidzīgi nolēma ar savu bankas karti apmaksāt Starptautiskās neiropsihoanalīzes biedrības biedra naudu. Maksājums 65 dolāru apmērā pēc lekcijas noveda pie bankas kartes bloķēšanas.

​"Hallo, Swedbank Latvia , lūdzu atbloķēt manu karti! Es tikai no sava VID reģistrētā ārsta-psihoterapeita prakses konta samaksāju biedru naudu International Neuropsychoanalysis Society! Veselus USD 65! Kaut kādām veselā saprāta robežām taču jābūt pat jums," sašutusi publicēja Tija Vanaga savā lapā Twitter.

Lasītāju komentāri liecina, ka represijas no finanšu iestādes puses cietuši daudzi – viņas kolēģis pastāstīja par tādu pašu problēmu.

​"Man bija precīzi šī pati problēma tieši par šo pašu maksājumu. Vajag tikai uzzvanīt uz banku, 2 min laikā atbloķē. PS. Solma lekcija par Edipu bija ļoti iedvesmojoša," Vanagai atbildēja kolēģis Nils Konstantinovs.

Citi lasītāji nebija tik toleranti noskaņoti pret bankas darbībām – tās drīzāk uzskata par patvaļu.

​"Vajadzētu kādam saņemties un pret šādiem banku idiotiem vērsties tiesā ar zaudējumu (ieskaitot morālo) piedziņu," ierosināja lasītājs ar lietotājvārdu Mikipele.

​"Man nupat bija pretēja situācija - kāds ar manu Swed karti bija Amerikā iepircies. Pamanīju, nobloķēju karti. Banka gan nepamanīja, ka aizdomīgs maksājums. Cik parunājos ar cilvēkiem, tā Swed kartēm bieži gadoties," par savu rūgto pieredzi pastāstīja anoreksija.lv.

​"Tu gribi teikt, ka Tev piešuj nelegālu naudas pārskaitījumu?" neizpratnē apjautājās Inese Putniece.

​"Nezinu! Man pirmo reizi kas tāds. Šāda bankas attieksme nopietni apvaino mani kā godprātīgu LV pilsoni. Nupat beidzās INS 2 dienu konference, bezgala interesanti! Arī Solmu par Edipa mūsdienu izpratni noklausījos," atbildēja bankas patvaļas nogurdinātā Tija Vanaga.

Drīz vien uz sašutuma pilno psihoterapeites tvītu atbildēja Swedbank pāstāvji un problēma tika atrisināta – banka atbloķēja ārstes karti.

Пустой кошелек - Sputnik Latvija
"Pierādiet, no kurienes nauda": banka atstājusi skolotāju bez atvaļinājuma naudas

"Karte atbloķēta. Naudas atmazgāšanā un aizdomīgu darījumu veikšanā apsūdzēta vairs nejūtos. Paldies par sapratni," sarkastiski paziņoja autore.

Latvijā pilnā sparā rit finanšu sektora "kapitālremonts" ar mērķi novērst noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju un terorisma finansēšanu. Tas sākās 2018. gadā, kad komisijas Moneyval eksperti publicēja ziņojumu par pārkāpumiem Latvijas finanšu sektorā un norādīja: ja valsts nelabosies, tā nokļūs "pelēkajā sarakstā", kas ļoti negatīvi ietekmēs tās ekonomiku.

Represiju giljotīna sāka darbu pilnā sparā, taču kontrolējošās struktūras pieprasa aizvien jaunus upurus. Ārvalstnieki jau ir aizgājuši, tāpēc bes darba palikušie finanšu uzraugi sāka bloķēt vietējo uzņēmēju un vienkāršu iedzīvotāju kontus. 

Ziņu lente
0