Vīrietim izdevies iemūžināt lācēnu pāri Ainažu apkaimē

© Sputnik / Саид Царнаев / Pāriet pie mediju bankasБурые медвежата
Бурые медвежата - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Divi lāču bērni spēlējās tieši uz ceļa un pat nepamanīja, ka pagadījušies acīs cilvēkam. Tā tapuši vairāki interesanti uzņēmumi.

RĪGA, 5. jūlijs — Sputnik. Sociālā tīkla Facebook lietotājs Nauris publicējis amizantu lācēnu fotogrāfijas – mazuļi rotaļājas uz zemes ceļa Ainažu apkaimē.

Fotogrāfijas tapušas 30. jūnijā, atzīmēja ekskluzīvo uzņēmumu autors.

Tiesa, speciālisti uzskata, ka drīz vien lāči Latvijā nebūs nemaz tāds retums.

Valsts mežu dienests konstatēja, ka pēdējos gados Igaunijā sperti mērķtiecīgi soļi brūno lāču populācijas palielināšanai. Tagad dzīvniekiem Igaunija jau šķiet pārāk šaura, un viņi ierodas Latvijā.

Pie tam ķepaiņi ne tikai pastaigājas pa pierobežas teritoriju – viņi dodas dziļāk valstī un apmetas jaunajā dzīves vietā.

Speciālisti lēš, ka Latvijā mīt jau 20-50 lāči.

Бурые медведи и елка - Sputnik Latvija
Pandēmijas dēļ tukšajā Tallinā ienākuši lāči

Pagaidām valstī nav fiksēti lāču uzbrukumi cilvēkiem, tomēr drošības pasākumus vajadzētu ievērot. Piemēram, lauku iedzīvotājiem jāpadomā, kā izvietot sadzīves atkritumu konteinerus, lai tajos nerakņātos ciemiņi no meža.

Savukārt pastaigās pa mežu ieteicams pavērot zemi un, ieraugot lāču pēdas vai ekskrementus, paieties tālāk prom. Mežā ieteicams pārvietoties pa takām vai celiņiem, netraucēt meža iemītniekus. Laiku pa laikam var uzkāpt kokā, ierunāties vai uzdziedāt. Ja būsiet vērīgi, pamanīsiet dzīvniekus jau attālumā.

Ja lācis jau ir redzamības zonā, nepagrieziet tam muguru, kāpieties atmuguriski. Neskatieties dzīvniekam acīs, izturieties klusi un ejiet prom. Nekādā gadījumā netuvojietes lācēniem un neaizskariet mazuļus.

Ziņu lente
0