Pandēmijas dēļ tukšajā Tallinā ienākuši lāči

© AFP 2023 / Roland Weihrauch / dpaБурые медведи и елка
Бурые медведи и елка - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Igaunijas glābēji atkal lūdz kāda galvaspilsētas rajona iedzīvotājus palikt mājās – šoreiz lāču mātītes un viņas lācēnu dēļ.

RĪGA, 15. maijs – Sputnik. Igaunijas Trauksmes centrs vakar no rīta saņēma paziņojumu par to, ka Tallinas rajonā Hābersti tika manīti lāči, raksta Postimees.

Glābēji un policisti centās aizvest dzīvniekus no pilsētas, tika piesaistīti arī mednieki.

Vairākās ielās tika ierobežota satiksme, rajona iedzīvotājus iespēju robežās lūdz neiziet uz ielas, kā arī turēt mājdzīvniekus telpās.

"Ja jūs ieraudzīsiet lāčus, netuvojieties tiem klāt un neierobežojiet lāča kustību, palieciet ēnā. Dzīvnieka tuvošanās ir dzīvībai bīstama! Ja iespējams, piezvaniet pa tālruni 112 un paziņojiet, kur jūs redzējāt dzīvnieku un uz kurieni viņš dodas," aicināja glābēji.

"Izgājām pastaigāties uz mūsu purvāju, bet tur viss ir norobežots ar lentēm un glābēji mūs dzen prom… sākām prātot: meža zvēri, slepkavība, purvājā iekļuvis koronavīruss, nu un tā tālāk. Vieglākas versijas… nolēmām iet atpakaļ. Mūs aptur un neliek iet taisni uz mājām, bet gan iet apkārt. Izrādās, kamēr mēs klīdām apkārt, izgāja lāča mātīte ar diviem lācēniem un akurāti cauri mūsu mežam izgāja. Sēžam mājās. Tagad lāču dēļ!" uzrakstīja Hābersti rajona iedzīvotāja Facebook.

Lāču populācija Igaunijā sastāda aptuveni 700-800 indivīdu. Novērotāji atzīmē, ka pēdējā laikā ķepaiņi kļuvuši drosmīgāki un arvien biežāk nāk klāt cilvēkiem.

Ziņu lente
0