Latvijas prezidents atbildēja uz "Viltvārdi"

© Sputnik / Sergey MelkonovПрезидент Латвии Эгилс Левитс
Президент Латвии Эгилс Левитс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas līderis Egils Levits paziņoja, ka negrasās lasīt žurnālistu Lato Lapsas un Kristīnes Bormanes grāmatu "Viltvārdis", kā nelasa grāmatas par plakanu Zemi un NLO.

RĪGA, 4. jūlijs – Sputnik. "Meli vienmēr nāk gaismā. Patiesība vienmēr atklājas. "Viltvārdis" ir nodrukāts un sāk ceļu pie lasītājiem," uzrakstīja žurnālists un grāmatas par prezidentu Egilu Levitu līdzautors Lato Lapsa savā Twitter, papildinot šo tekstu ar izdevuma vāka fotogrāfiju, kur Levita portretu attēlojusi čehu māksliniece Terēza Kolaržikova.

​"Viltvārža" iznākšanas gaidās, kura pirmā tirāža sastādīs 4000 eksemplārus, Levits preses konferences laikā, kura bija veltīta viņa prezidentūras gadadienai, pauda savu attieksmi pret šo literāro darbu, vēsta Mixnews.lv.

Latvijas līderis uzsvēra, ka neuztver nopietni "Viltvārdi", liekot šo grāmatu vienā rindā ar literatūru par lidojošajiem šķīvjiem un plakanas Zemes teorijām.

Prezidents atzīmēja, ka viņam neesot laika šādiem daiļdarbiem, un informācijas ziņā viņš izvēlas ievērot stingru higiēnu.

"Viltvārdis"

Grāmatas līdzautors – žurnālists Lapsa, kurš plaši reklamē viņa un Kristīnes Bormanes kopīgo darbu, Baltkom intervijā jau skaidroja, ka viņi ir izpētījuši milzīgu arhīvu dokumentu apjomu un pārliecinājušies par to, ka pašreizējais Latvijas prezidents ir pielicis maksimālas pūles, lai "vismaz daļēji uzdotos par citu cilvēku".

Tādēļ, kā atzīmēja Lapsa, pastāv šaubas par to, ka valsts vadītājam var uzticēties.

Turklāt, kā atzinās Lapsa, viņš ar Bormani jau ir saņēmuši no Prezidenta kancelejas vadītāja Andra Teikmaņa vēstuli ar atgādinājumu par to, ka "prettiesiska personīgas informācijas iegūšana un publicēšana" Latvijā ir krimināli sodāma izdarība.

Президент Латвии Эгилс Левитс  - Sputnik Latvija
Politika
Vai grib kļūt par otro Kārli Ulmani? Kāpēc Levits ierosina mainīt Satversmi

Lapsa uzsvēra, ka ar šādu spiedienu saskaras pirmo reizi. Viņš atgādināja, ka rakstīja par Šleseru, Šķēli, Karginu un tā tālāk, taču neviens no viņiem nekad nav viņam draudējis, turklāt ar palīgu starpniecību.

Turklāt Lapsa apgalvo, ka vērsās pie Levita ar aicinājumu, lai viņš komentē faktus, kurus atklāja žurnālisti. Taču prezidents nereaģēja uz šo lūgumu.

Žurnālists un vēl neizdotās, taču jau skandalozās grāmatas autors atzīmēja, ka notikumu virpulis saistībā ar izdevumu tikai un vienīgi padarīs to pievilcīgāku, un apsolīja, ka pēc "Viltvārža" lasītājus iepriecinās Levita biogrāfijas otrā daļa "Valstsgribis".

Kopā šīs abas grāmatas izveidos divsējumu "Skeleti Egila Levita skapjos".

Ziņu lente
0