Forbes: Porziņģis ir starp simts pasaules veiksmīgākajiem sportistiem

© AP Photo/Michael AinsworthНападающий "Даллас Маверикс" Кристапс Порзингис во время баскетбольного матча
Нападающий Даллас Маверикс Кристапс Порзингис  во время баскетбольного матча  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis ir cienījamā biznesa izdevuma Forbes reitingā un turpina būt viens no pelnošākajiem pasaules sportistiem.

RĪGA, 31. maijs – Sputnik. Forbes iekļāva Porziņģi pasaules pelnošāko sportistu simtniekā, turklāt Latvijas basketbolists atrodas arī 20 turīgāko sporta industrijas pārstāvju reitingā no Eiropas.

Нападающий Даллас Маверикс Кристапс Порзингис  во время баскетбольного матча  - Sputnik Latvija
Porziņģis pirms dažām dienām atlidoja uz Liepāju no Dalasas ar privāto lidmašīnu

Pasaules reitinga priekšgalā atrodas Šveices tenisists Rodžers Federers (gada ienākumi 6,3 miljoni dolāru). Pirms gada viņš bija tikai piektais, taču kopējie (neskatoties uz prēmiju samazinājumu par veselu miljonu dolāru) viņam pat ir pieauguši – līdz 106,3 miljoniem ASV dolāru. Federers pirmo reizi ieņēmis pirmo vietu Forbes reitingā, apsteidzot divas pasaules futbola zvaigznes – Krištianu Ronaldu (105 miljoni dolāru) un Lionelu Mesi (104 miljoni dolāru), turklāt argentīnietis pirms gada bija šī saraksta līderis.

Federers kļuva par pirmo Forbes reitingā pateicoties sponsoriem un reklāmas ienākumiem, kuri sastādīja 100 miljonus.

Tāpat pasaules 10 pelnošāko sportistu sarakstā ir futbolists Neimars, basketbolisti Lebrons Džeimss, Stefens Karijs un Kevins Durants, golfa spēlētājs Taigers Vuds un amerikāņu futbola spēlētāji Kirks Kazins un Karsons Vencs.

Баскетболист  Кристапс Порзингис - Sputnik Latvija
Porziņģis organizēja jaunu labdarības akciju bērniem

No 100 visaugstāk apmaksātiem pasaules sportistiem vairāk nekā trešdaļu (35) veido NBA spēlētāji, tai skaitā Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis. Viņa ienākumi lēšami 24,5 miljonu dolāru summā (20,5 miljoni – alga, 4 miljoni – citi ienākumu avoti), un tas ir 78. rādītājs Forbes reitingā. Starp Eiropas basketbolistiem Porziņģis ieņem otro vietu, ienākumu ziņā piekāpjoties vien Grieķijas zvaigznei Jannisam Adetokumbo (47,6 miljoni dolāru).

Kopumā 100 planētas vispelnošākie sportisti aizritējušajā gadā nopelnījuši 3,6 miljardus dolāru, kas ir par 9% mazāk, nekā pirms gada. Un tas ir pirmais ienākumu līmeņa kritums kopš 2016. gada.

Ziņu lente
0