Porziņģis pirms dažām dienām atlidoja uz Liepāju no Dalasas ar privāto lidmašīnu

© AP Photo/Brandon WadeНападающий "Даллас Маверикс" Кристапс Порзингис во время баскетбольного матча
Нападающий Даллас Маверикс Кристапс Порзингис  во время баскетбольного матча  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iespējams, visneparastākais reiss Liepājas lidostas vēsturē tika izpildīts aizritējušajā svētdienā.

RĪGA, 29. aprīlis – Sputnik. Svētdien, 26. aprīlī, Liepājas lidosta apkalpoja starptautisku civilās aviācijas reisu ASV – Latvija – Dānija, kuru izpildīja lidmašīna Bombardier Global 6000, raksta vietējais portāls liepainiekiem.lv.

Ar šo reisu Liepājā ieradās divi pasažieri. Saskaņā ar portāla flightradar24.com informāciju, lidmašīna atlidoja no Dalasas. Avīzes "Kurzemes Vārds" rīcībā ir neoficiāla informācija, ka viens no pasažieriem bija NBA zvaigzne Kristaps Porziņģis.

"Tik tāls lidojums lidostā līdz šim vēl nebija apkalpots," atzina "Aviosabiedrība Liepāja" valdes loceklis Agris Sprūde. Viņš pastāstīja, ka aprīlī Liepājas lidostā tika apkalpotas trīs privātās lidmašīnas, ar kurām mājās atgriezās repatrianti.

Баскетболист  Кристапс Порзингис - Sputnik Latvija
Porziņģis organizēja jaunu labdarības akciju bērniem

Devītajā aprīlī lidosta apkalpoja divus citus privātos lidojumus, kad no Liepājas uz savu dzimteni aizlidoja Dānijas un Vācijas pilsoņi – tie bija reisi uz Roskildi un Drēzdeni, ar tiem aizlidoja divi pasažieri. Pašlaik citi lidojumi lidostā nav pieteikti.

Ikvienu pasažieru, kas šķērso Latvijas robežu, tostarp arī tos, kas ieradās svētdien, lidostā robežsardze brīdina par nepieciešamību ievērot divu nedēļu pašizolāciju. Viņi paraksta dokumentu, kurā apņemas visu šo laiku atrasties savā dzīvesvietā.

Pandēmijas laikā izsludinātās ārkārtējās situācijas dēļ valsts lidsabiedrība airBaltic pārtrauca lidojumus starp Liepāju un Rīgu – normālos apstākļos pašlaik tiktu izpildīti seši lidojumi nedēļā abos virzienos, pastāstīja Sprūde, kurš cer, ka pēc 12. maija situācija uzlabosies.

Pašlaik nenotiek arī airBaltic Pilotu akadēmijas trenēšanas lidojumi, "pilotu skola lido tik, cik ir nepieciešams, lai uzturētu darba kārtībā lidmašīnas", uzsvēra Sprūde.

Ziņu lente
0