Bijušais Rīgas mērs nosaucis Mura nāves iemeslu

© Sputnik / Sergey MelkonovРижский кот Мурис
Рижский кот Мурис - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bijušais Rīgas mērs, Eiropas Parlamenta deputāts Nils Ušakovs pastāstījis, kāpēc miris visā Latvijā pazīstamais kaķis Muris, kā arī atklājis Kuzjas tālākās dzīves plānus.

RĪGA, 27. maijs — Sputnik. Otrdien, 26. maijā, kļuva zināms, ka miris viens no pazīstamajiem Rīgas kaķiem. Bijušais Rīgas mērs, Eiropas Parlamenta deputāts Nils Ušakovs pastāstīja, ka Mura vairs nav.

Dzīvnieka nāves iemeslus Ušakovs tobrīd neatklāja. Šodien, 27.maijā politiķis apmierināja par mīluļa nāvi noskumušo lasītāju zinātkāri.

Savā publikācijā lapā Facebook Ušakovs informēja, ka Muris slimojis ar hrnonisku nieru mazspēju un miris tās dēļ. Tāpat politiķis mazliet pastāstīja par to, kā Kuzja un Muris dzīvojuši, kad viņš aizbraucis uz Briseli.

"Kad es aizgāju no domes, runči Kuzja un Muris turpināja savu darbu pie vice-mēres Annas Vladovas. Pēc domes atlaišanas šogad februārī runči pārbrauca uz manu ofisu Stabu ielā. Tur viņi abi labi iedzīvojās, par viņiem rūpējās manas kolēģes - Anna Vladova un mana Rīgas biroja vadītāja Diana Švane. Pēdējā gada laikā uz Diānas galda, sākumā Rīgas domē, pēc tam birojā Stabu ielā Muris arī pavadīja lielāko daļu sava laika. Muris nomira no nieru mazspējas, ar ko slimoja jau visus pēdējos gadus," stāstīja Ušakovs.

Par Kuzjas tālāko dzīvi skaidrības vēl nam. Ušakovs publicēja kaķa fotogrāfijas un paskaidroja, ka, iespējams, paņems viņu līdzi uz uz Briseli, kad tiks atcelti visi ierobežojumi, vai kaķim tiks sameklēts jauns draugs no patversmes, ko viņš nav radis  būt viens.

Kaķi Kuzja un Muris apmetās rātsnamā 2011.gadā, kad Ušakovs tos pieņēma no dzīvnieku patversmes un izmitināja savā kabinetā. Šajos gados kaķi piedalījās vairākās Rīgas reklāmas kampaņās, tikās ar galvaspilsētas viesiem mēra kabinetā un izpelnījušies vērā ņemamu slavu – Muzeju naktī pie rātsnama stājās rindā visi, kas vēlējās ar viņiem aprunāties.

Рижский кот Мурис - Sputnik Latvija
Miris Rīgas kaķis Muris

Politiķiem, kuri vēlējās ieņemt mēra krēslu, žurnālisti nemainīgi uzdeva jautājumu, kāds liktenis gaida Kuzju un Muri. Tomēr galu galā kaķi bija spiesti pamest mēra kabinetu – jaunajam pilsētas galvam Oļegam Burovam bija alerģija pret kaķiem.

Kuzja un Muris vispirms pārvācās uz vicemēres Annas Vladovas kabinetu, kurai ar viņiem izveidojās ļoti sirsnīgas attiecības. Tomēr pēc kārtējām pārmaiņām dome viņiem vēlreiz nācās mainīt dzīves vietu – februārī viņi ievācās Ušakova ofisā Rīgā.

Ziņu lente
0