Izstrādāti eksāmenu noteikumi skolēniem: kādi pasākumi tiks ieviesti ārkārtējā situācijā

© Sputnik / Александр Кряжев / Pāriet pie mediju bankasПодготовка школ к учебному году, архивное фото
Подготовка школ к учебному году, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sarežģītā epidemioloģiskā stāvokļa dēļ pasaulē, kā arī Latvijā noteiktās ārkārtējās situācijas rezultātā šogad eksāmeni notiks īpaša formātā.

RĪGA, 26. maijs — Sputnik. Valsts izglītības satura centra direktors Guntars Catlaks pastāstīja, ka šogad centralizētie eksāmeni 12.klasēs notiks īpašā formātā, jo Latvijā vēl aizvien ir spēkā ārtārtējās situacijas režīms un jāievēro visi  drošības pasākumi, vēsta Lsm.lv.

G.Catlaks konstatēja, ka tiks stingri ievērots savstarpējās distancēšanās princips – divu metru attālums starp skolēniem, tāpēc lielās skolās audzēkņi būs jāsasēdina vairākās klasēs. Šis princips atšķiras no līdzšinējā, pie kā skolotāji jau pieraduši.

Университетская клиническая больница имени Паула Страдыня - Sputnik Latvija
No 3. jūnija Latvijā atsāk visu medicīnisko pakalpojumu sniegšanu

Savukārt medicīnas masku nēsāšana eksāmenā nav obligāta, uzsvēra Catlaks – tas atkarīgs no skolēna paša lēmuma. Ja viņs baidās, viņam ir klepus simptomi, viņš, protams, var būt maskā.

Tāpat ir jānodrošina iespēja pastāvīgi izmantot dezinficējošos līdzekļus, atgādināja Catlaks.

Iepriekš jau vēstīts, ka šogad ārkārtējās situācijas dēļ valstī atcelti visi svinīgie pasākumi par godu atestātu saņemšanai. Izglītības un zinātnes ministrija uzsvēra: ja mācību iestāde vēlas organizēt izlaiduma vakarus, to būs iespējams izdarīt pēc ārkārtējās situācijas atcelšanas, kad ierobežojumi vairs nebūs spēkā.

Ziņu lente
0