Nekādu svinību: izglītības atestātus skolēni saņems attālinātā formātā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Izglītības un zinātnes ministrija pastāstīja, kā skolēni varēs saņemt atestātus, kā arī par to, vai šogad būs izlaiduma svinības.

RĪGA, 20. maijs — Sputnik. Latvijas Izglītības un zinātnes ministrija pastāstīja, ka skolām nāksies patstāvīgi pieņemt lēmumu par to, kādā formātā tiks izsniegti atestāti, vēsta Press.lv.

Līdz 9. jūnijam mācību process skolās turpināsies attālinātā formātā, izņēmumu veido tikai izlaiduma klases – 9. un 12. klases, atgādināja ministrijā.

Учебники, по которым учатся дети в русской школе в Латвии - Sputnik Latvija
Bērni zina dažas formulas un vārdus: skolas Latvijā nemāca mācīties

Attālinātais formāts paredzēts arī atestātu izsniegšanai. Gadījumā, ja skolēnam nepieciešams dokuments papīra formātā, par tikšanos skolā tā saņemšanai ir jāvienojas savlaicīgi.

Tāpat ārkārtējās situācijas noteikumi liek atcelt arī visus svinīgos atestātu izsniegšanas pasākumus. Ministrijā uzsvēra: ja mācību iestāde tomēr vēlas organizēt izlaiduma vakaru, to būs iespējams veikt pēc ārkārtējās situācijas atcelšanas valstī, kad ierobežojumi būs atcelti.

Iepriekš vēstīts, ka no 18. maija 9. un 12. klašu skolēns, kam šogad nāksies kārtot eksāmenus, var bez maksas izmantot sabiedrisko transportu, lai apmeklētu konsultācijas skolās.

Braucienā skolēnam noteikti jāņem līdzi skolēna apliecība. Brauciena reģistrācija nav obligāta.

Ziņu lente
0