Par antikrieviskās Jūrmalas kafejnīcas saimnieku ziņots policijai un Ģenerālprokuratūrai

© Sputnik / Sergey MelkonovАкция Русского союза Латвии в защиту памятника Освободителям Риги
Акция Русского союза Латвии в защиту памятника Освободителям Риги - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Antikrieviskā Jūrmalas restorāna apmeklētāji, kurus Uzvaras dienā izdzina Georga lentīšu dēļ, nolēma neļaut saimniekam izsprukt cauri sveikā.

RĪGA, 24. maijs – Sputnik. Savā Facebook lapā Nadja Petrova, kura 9. maijā aizgāja uz restorānu "Kūriņš" Jūrmalā kopā ar ģimeni un sastapa atklātu diskrimināciju, paziņoja, ka negrasās šo nepieņemamo gadījumu atstāt bez soda.

Pēc viņas sacītā, lēmumu viņa pieņēma tad, kad noskaidrojās, ka restorāna saimnieks Arnis Ābelītis jau ne pirmo reizi atļaujas šādi izdzīt apmeklētājus. Un visvairāk pārsteidza līdzīgs stāsts, kurš atgadījies kādiem vecāka gadagājuma cilvēkiem, kurus tieši tāpat padzina no iestādes par Georga lentītēm.

"Tās vienkārši ir šausmas!!!! Un mēs pieņēmām lēmumu neatstāt šo lietu tāpat vien… Rezultātā, mēs uzrakstījām iesniegumu policijai, Ģenerālprokuratūrai un tiesībsargam ar lūgumu novērtēt visu to, kas notika Jūrmalas "Kūriņā"," uzrakstīja Petrova.

Viņa pateicās par palīdzību Ruslanam Pankratovam, kurš sniedza juridisko atbalstu.

Skandāls restorānā

Atgādināsim, ka Uzvaras dienā Jūrmalā notika skandalozs stāsts. Apmeklētājus ar Georga lentītēm atteicās apkalpot kafejnīcā "Kūriņš". Par šo nepieņemamo gadījumu Petrova toreiz paziņoja Facebook sabiedriskajā grupā "Kur paēst?/Где поесть?", kas ir veltīta atsauksmēm par restorāniem Rīgā un Latvijā.

Янис Иесалниекс - Sputnik Latvija
Nacionālā apvienība plāno uzbrukumu Georga lentītei

Publikācija ar atsauksmi par kafejnīcas "Kūriņš" apmeklēšanu pāršalca visus sociālos tīklus: tam bija vairāk nekā 2000 komentāru, un vēl vairāk cilvēku padalījās tajā. Stāsts nonāca arī līdz Nacionālās apvienības locekļu ausīm. Viņi nostājās restorāna saimnieka pusē un pat apsolīja izreklamēt iestādi.

Pats restorāna saimnieks pasteidzās apstiprināt, ka viņš ir Nacionālās apvienības sajūsmas cienīgs, un uzrakstīja savas kafejnīcas Facebook lapā odu par nemīlu pret Georga lentēm. Tātad viņš neslēpa, ka viņa attieksme pret klientiem bijusi diskriminējoša, ko, starp citu, aizliedz Latvijas likums, kurš vispār neatļauj nekāda veida diskrimināciju, kas ir absolūti dabiski priekš civilizētas valsts.

Interesantas detaļas

Pēcāk noskaidrojās, ka Ābelītis nemaz nav tik patriotisks Latvijas patriots, kāds vēlējās šķist.

Informācija, kas atrodama Komercreģistrā, liecina, ka SIA "Kūriņš" darbības patiesā labuma guvēju kārtā norādīts nevis Latvijas "aizstāvis" Arnis Ābelītis, bet gan trīs citas privātpersonas: Baiba Stigemane, Ieva Petaka un Linda Ābelīte.

Сервировка - Sputnik Latvija
Viedoklis
Atteicās apkalpot krievus: kādus likuma pantus pārkāpis restorāns Jūrmalā

Šeit ir vērts atgādināt, ka pirms vairāk nekā diviem gadiem Latvijā tika pieņemti ļoti stingri likuma grozījumi par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanu. Saskaņā ar šiem grozījumiem, juridiskajām personām Uzņēmumu reģistrā ir pienākums sniegt ziņas par katru privātpersonu, kura ir patiesā (reālā) labuma guvējs.

Tāpat atklājās zināmas dīvainības ar uzņēmējdarbības riska nodevu un citi sīkumi.

Tostarp ziņkāri raisa tas, ka "Kūriņa" apmeklētāji pamanījuši vienu interesantu detaļu – uz iestādes sienām attēlota svastika. Ja mēs pareizi atceramies, atšķirībā no Georga lentītes nacistiskie simboli Latvijā ir aizliegti.

Ziņu lente
0