Daļa skolēnu var bez maksas izmantot sabiedrisko transportu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Atlaides braucieniem sabiedriskajā transportā vēl nav atjaunotas pensionāriem, profesionālās izglītības iestāžu audzēkņiem un skolēniem, kuri nemācās 9. un 12. klasēs.

RĪGA, 18. maijs — Sputnik. Vispārizglītojošo skolu 9. un 12. klašu skolēni, kam šogad nāksies kārtot eksāmenus, no šodienas var bez maksas lietot sabiedrisko transportu, lai apmeklētu konsultācijas skolās, vēsta jauns.lv.

Braucienā noteikti nepieciešama skolēna apliecība. Braucienu reģistrācija nav nepieciešama.

Девушка на остановке городского транспорта в Риге - Sputnik Latvija
Policija piedraudēja ar naudas sodiem: lielākā daļa pasažieru transportā nepiesedz seju

Tāpat tiks atjaunotas privilēģijas pamata profesionālās izglītības un vidējās profesionālās izglītības programmu audzēkņiem. Citi skolēni atlaides pagaidām nav saņēmuši. Privilēģijas braucieniem sabiedriskajā transportā vēl joprojām nav pieejamas pensionāriem.

Iepriekš vēstīts, ka 27.martā Rīgas domes pagaidu administrācija ārkārtējās situācijas periodā ieviesa izmaiņas pašvaldības saistošajos noteikumos. Grozījumi atcēla lielāko daļu atlaižu braucieniem sabiedriskajā transportā, lai samazinātu pasažieru plūsmu – tādējādi bija plānots ierobežot Covid-19 epidēmijas izplatīšanos.

Lēmums tika pieņemts saskaņā ar epidemiologu ieteikumiem un satiksmes ministra rīkojumu.

Izmaiņas skārušas braucienus sabiedriskajā transportā personām, kam bija paredzētas atlaides, izņemot personas ar I un II grupas invaliditāti, pirmskolas vecuma bērnus, valsts un pašvaldības policijas darbiniekus, pašvaldību izglītības iestāžu pedagogus.

Ziņu lente
0