Četras dienas jutu tikai kafijas smaržu: vēl viens Saeimas deputāts izslimojis Covid-19

© Sputnik / Sergey MelkonovСейм Латвии
Сейм Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Deputāts Andris Skride ir P. Stradiņa slimnīcas ārsts, kur arī tika inficēts ar koronavīrusa slimību Covid-19.

RĪGA, 15. maijs – Sputnik. Latvijā jau otrais parlamenta deputāts ir izslimojis Covid-19 – tas ir Andris Skride no apvienības "Attīstībai/Par!". Pašlaik viņš jau ir atveseļojies un atgriezies pie darba, vēsta Latvijas Televīzija.

Andris Skride, pēc viņa teiktā, acīmredzot, inficējies savā otrajā darbavietā – slimnīcā. "Kabinetā kolēģis kardioloģijā saslima pirmais. Tā kā mums ir viens kabinets un arī viens dators, slimnīcā vienmēr nēsājām maskas un arī kabinetā vienmēr nēsājām maskas. Kabinetā strādājām divas dienas kopā vairākas stundas. Neskatoties uz piesardzības pasākumiem, vīruss pieķērās," sacīja viņš.

Первое заседание Сейма 13-го созыва - Sputnik Latvija
Pirmais koronavīrusa gadījums Latvijas Saeimā: visa valdība ir apdraudēta

Tāpat Skride paziņoja, ka šajā gadījumā ir svarīgi, cik laika cilvēks pavada saskarsmē ar citu, inficētu personu. "Ja tas ir vairākas stundas, virs 15 minūtēm, tad tas risks pieaug," paziņoja deputāts.

Laikā, kad viņa kolēģis sajuta Covid-19 raksturīgus simptomus, Skride jau devās pašizolācijā. "Kad kolēģim apstiprināja Covid-19, uzreiz nodevu analīzes, un man bija pozitīvas. Es esmu mediķis, un uzreiz ārsti zina katras slimības iespējamos scenārijus. Par laimi viss noritēja vieglā formā," padalījās savā pieredzē deputāts.

Pēc viņa sacītā, viņš juta tikai vienu koronavīrusa simptomu – ožas zaudēšana uz četrām dienām. Bija arī noguruma sajūta. "Ožas zudums ir tipiski simptomi šai infekcijai. Es katru rītu mēģināju, vai sajūtu smaržu. Bija viena smarža, kuru jutu visu laiku. Tā bija kafijas smarža. Es nemāku to pats izskaidrot," pastāstīja Andris Skride. Viņš paziņoja, ka pozitīvu testu viņš saņēma 18. aprīlī, savukārt otrā testa rezultātus – šoreiz jau negatīvo – saņēma 13. maijā. Kopumā pagāja 25 dienas.

Ziņu lente
0