Pirmais koronavīrusa gadījums Latvijas Saeimā: visa valdība ir apdraudēta

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš atzinās, ka viņam ir apstiprinājies koronavīruss Covid-19, un viņš lūdz piedošanu visiem, ar ko runājis 15. un 16. martā.

RĪGA, 21. marts – Sputnik, Dmitrijs Oļeiņikovs. Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš savā Facebook lapā, ka no 17. marta sliktas pašsajūtas dēļ viņš ir pašizolējies.

Piektdien, 20. martā viņš nodeva analīzes un sestdien, 21. martā, saņēma informāciju par pozitīvu Covid-19 analīžu rezultātu.

"Es atvainojos visiem, ar kuriem tikos 15. un 16. martā, un aicinu un lūdzu viņus pārbaudīties!" uzrakstīja deputāts.

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) pārstāvis Jurijs Perevoščikovs, atbildot uz žurnālistu jautājumiem par to, vai tagad visiem Saeimas deputātiem būtu nepieciešams pašizolēties, paziņoja, ka "tiek pieņemti lēmumi, un pie šī jautājuma tiek strādāts".

Saeima strādā

Interesanti, ka iepriekš Saeimas sēde, kurā piedalījās 74 deputāti, turpinājās, ar pārtraukumiem, vairāk nekā 12 stundas.

Parlamenta darba kārtība pagaidām neļauj deputātiem rīkot sēdes tiešsaistē pat ārkārtas situācijas režīma apstākļos. Un šī kārtība var tikt mainīta gadījumā, ja deputāti klātienē pieņems attiecīgu lēmumu.

Нет объявлений на русском, туристов, работы: Линдерман о ЧС в Латвии - Sputnik Latvija
Video
Nav sludinājumu krievu valodā, tūristu, darba: Lindermans par ārkārtas stāvokli Latvijā

Atgādināsim, ka trešdien, 18. martā, Saeimas spīkeres padomdevēja Dace Balode izplatīja paziņojumu, ka Saeimas priekšsēdētājai Inārai Mūrniecei nav nekādu Covid-19 simptomu.

Politiķi, pēc padomdevējas sacītā, nodeva Covid-19 analīzes, un tests izrādījies negatīvs. Taču, ņemot vērā to, ka Mūrniecei ir konstatēts sinusīts, šo nedēļu viņa plāno pavadīt pašizolācijā. Saeimas sēdē piektdien spīkere nepiedalījās.

Šajā pašā dienā mūžībā aizgāja bijusī Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāja vietniece, Saeimas deputāte Juta Strīķe. Saskaņā ar visu pieejamo informāciju, tostarp viņas partijas izplatīto paziņojumu, nāves cēlonis nav koronavīruss.

Ziņu lente
0