Prātīguma pārbaude: kad Latvijā atkal tiks mīkstināti ierobežojumi

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Daļēja ar koronavīrusa pandēmiju saistīto ierobežojumu atcelšana nozīmēs Latvijas iedzīvotāju personīgās atbildības celšanos.

RĪGA, 8. maijs – Sputnik. Latvijas valdība atkārtoti lems jautājumu par turpmākajām ārkārtējās situācijas režīma izmaiņām pēc četrām nedēļām, pateica veselības ministre Ilze Viņķele, raksta TVNet.

Vakar ārkārtējās situācijas režīms tika pagarināts līdz 9. jūnijam, taču ar dažiem atvieglojumiem. Tostarp pēc 12. maija būs atļauts pulcēties grupās līdz 25 cilvēkiem vienlaikus, tiks atļauti piketi, mītiņi, gājieni un reliģiski pasākumi. Darbu atjaunos muzeji, bibliotēkas, Nacionālais arhīvs un privātas kultūras iestādes.

В Латвийском центре инфектологии развернута мобильная лаборатория для сдачи анализов на коронавирус - Sputnik Latvija
Ārkārtējās situācijas režīms Latvijā ir pagarināts līdz 9. jūnijam

"Šie atvieglojumi, kas stāsies spēkā pēc 12.maija, ir tāda kā prātīguma un pratības pārbaude, kā mēs mācāmies un pielāgojamies dzīvei ar šo vēl neuzveikto vīrusu," teic Viņķele.

Pēc Viņķeles sacītā, pašlaik Veselības ministrija un Slimību profilakses un kontroles centrs strādā ar Igaunijas un Lietuvas kolēģiem ar mērķi nonākt pie kopējas pieejas attiecībā uz Baltijas valstu iekšējo tūrismu. Kolīdz tiks izstrādāta kopēja pieeja, varēs runāt par starptautiskā tūrisma atjaunošanu.

Pašlaik epidemioloģiskā situācija Baltijas valstīs ir līdzīga, kas nozīmē, ka karantīnas prasības neattieksies uz Latvijas, Lietuvas un Igaunijas iedzīvotājiem, kuri paviesojušies vienā no Baltijas valstīm.

Pasākumu atļaušana līdz 25 dalībniekiem nozīmē cilvēku personīgās atbildības palielināšanos, atgādina Veselības ministrija.

​Ja vīrusa izplatība ir samazinājusies, tas vēl nenozīmē, ka pandēmija ir beigusies. Tādēļ ir vērts atcerēties, ka publiskās vietās inficēšanās risks ar Covid-19 ir visaugstākais.

Солнечным и ветреным субботним днем рижане потянулись на природу. Мол Мангальсалы стал прекрасным местом для прогулки - Sputnik Latvija
Rīdzinieki atslābinājušies: pieaug ārkārtējās situācijas režīma pārkāpumu skaits

Dodoties uz pasākumu, katram joprojām ir jāievēro divu metru distance, jāmazgā rokas, bet, ja tas ir iespējams, labāk ir palikt mājās.

Ir jāievēro etiķete, kad jūs klepojat un šķaudāt – mute ir jāaizsedz nevis ar roku, bet ar elkoni.

Ja cilvēks jūtas saslimis, ir nepieciešams palikt mājās.

Pirms došanās ciemos vai viesu aicināšanas pie sevis, ir jārēķinās ar atbildību, ko tas jums uzliek.

Tāpat iedzīvotājiem iesaka rūpēties par cilvēkiem no riska grupām – sirmgalvjiem un cilvēkiem ar hroniskām slimībām. Lai viņus pasargātu, labāk būtu samazināt kontaktēšanu ar šīm personām līdz minimumam.

Ziņu lente
0