Rīdzinieki atslābinājušies: pieaug ārkārtējās situācijas režīma pārkāpumu skaits

© Sergey MelkonovСолнечным и ветреным субботним днем рижане потянулись на природу. Мол Мангальсалы стал прекрасным местом для прогулки
Солнечным и ветреным субботним днем рижане потянулись на природу. Мол Мангальсалы стал прекрасным местом для прогулки - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Maija sākumā četru brīvdienu laikā galvaspilsētas policija atklāja gandrīz pusotru reizi vairāk ārkārtējās situācijas režīma pārkāpumu, nekā Lieldienās.

RĪGA, 7. maijs – Sputnik. Galvaspilsētā pieaug jaunā koronavīrusa pandēmijas dēļ ieviestā ārkārtējās situācijas režīma pārkāpumu skaits, vēsta BB.lv.

Полиция Латвии - Sputnik Latvija
Jelgavā ar Covid-19 inficējies cilvēks staigāja pa ielām

Rīgas Pašvaldības policija pastāstīja, ka aprīļa sākumā vēl bija dienas, kad tika konstatēti mazāk nekā desmit pārkāpumi dienā, taču tagad vidēji tiek konstatēti 40 pārkāpumi.

Latvijas iedzīvotāju pacietību sašūpoja tieši maija svētki: maija sākumā, četru brīvdienu laikā galvaspilsētas policija atklāja 234 ierobežojumu pārkāpumus, kamēr Lieldienu brīvdienu laikā tie bija tika 183 pārkāpumi.

Atgādināsim, ka 1. maijā pie Brīvības pieminekļa notika pikets pret ārkārtējās situācijas režīmu, turklāt vienu no aizturētajiem ar Covid-19 simptomiem nogādāja slimnīcā.

Taču pašvaldības policijas darbinieki saskaras arī ar parastākiem gadījumiem. Piemēram, kopā pastaigājas vairākas māmiņas ar bērnu ratiem, cilvēki savos pagalmos rīko privātus pasākumus ar saviem draugiem.

Atsevišķus pārkāpumus policija atklāj nejauši.

"Piemēram, saņemot informāciju par bērnu tiesību pārkāpumiem, konstatējam, ka mājoklī iereibuši vecāki uzrīkojuši pasēdēšanu ar paziņām. Līdz ar to arī secinām, ka pārkāpumu skaits ir krietni lielāks, bet daļa no tiem nenonāk mūsu redzeslokā vai nonāk pavisam nejauši, bet caur cita veida pārkāpumiem," pastāstīja Pašvaldības policijas pārstāve Lāsma Greidāne.

Šāda veida pārkāpumi ārkārtējās situācijas režīma apstākļos paredz naudas sodu privātpersonām no 10 līdz 2000 eiro, savukārt juridiskajām personām – no 140 līdz 5000 eiro.

Iepriekš Uga Dumpis paziņoja, ka Latvijas iedzīvotāju uzvedība var apdraudēt plānoto ierobežojumu atcelšanu, kas ieplānots uz šodienu.

Ziņu lente
0