Latvijas prezidents oficiāli "piemetis" 50 eiro bezdarbniekiem

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
No 26.aprīļa bez darba palikušie Latvijas iedzīvotāji saņems pabalstu līdz 180 eiro apmērā – par 50 eiro vairāk nekā līdz šim.

RĪGA, 26. aprīlis — Sputnik. Latvijas Saeima pieņēmusi galīgajā lasījumā grozījumus, kas paredz bezdarba pabalsta palielināšanu līdz 180 eiro. Iepriekš pabalsta maksimālā summa sastādīja 130 eiro, vēsta Bb.lv.

Министр внутренних дел Латвии Сандис Гиргенс - Sputnik Latvija
Bezdarbniekus izķers: iekšlietu ministrs aicina labākos "privātos"

Sestdien Latvijas prezidents Egils Levits izsludināja grozījumus. Tie stājas spēkā šodien, 26. aprīlī.

Grozījumi paredz, ka darbinieki, kuri pametuši darbu patstāvīgi, sāks saņemt pabalstu dienā, kad Nodarbinātības valsts aģentūra saņems iesniegumu par pabalsta piešķiršanu.

Līdz šim cilvēki, kuri darbu pametuši pēc paša vēlēšanās, bija spiesti gaidīt pabalstu divus mēnešus līdz varēja saņemt bezdarbnieka statusu.

Cilvēkiem, kuri zaudējuši darbu līdz 2020. gada 12. martam, programma darbosies līdz 2020. gada 31. decembrim.

Iepriekš Sputnik Latvija vēstīja, ka aprīlī darbu zaudējuši vismaz 5510 iedzīvotāju, kopā bezdarbnieka statuss valstī piešķirts 67 037 cilvēkiem.

Kopš marta vidus saņemti paziņojumi par kolektīvo štatu samazināšanu no 28 darba devējiem. Tie skar 4118 darbiniekus.

Подразделение латвийской армии - Sputnik Latvija
Stabils atalgojums un sociālās garantijas: Latvijas armija aicina bezdarbniekus dienēt

Pieteikumi par štatu samazināšanu saņemti no sekojošu nozaru uzņēmumiem: transports un glabāšana, apkalpošana un administrēšana, tūristu izmitināšanas un sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumi, atkritumu pārstrāde un sanācija, vairumtirdzniecība un mazumtirdzniecība, apstrādes rūpniecība, nekustamie īpašumi, izklaides un atpūtas pakalpojumi, mežsaimniecība.

Pirmo reizi ar koronavīrusa izplatību saistītās krīzes laikā paziņojumus par kolektīvo štatu samazināšanu iesniegušas kompānijas finanšu un apdrošināšanas, kā arī informācijas un komunikāciju pakalpojumu jomās.

Ziņu lente
0