Stabils atalgojums un sociālās garantijas: Latvijas armija aicina bezdarbniekus dienēt

© Sputnik / Sergey MelkonovПодразделение латвийской армии
Подразделение латвийской армии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Dažu pēdējo nedēļu laikā interese par dienēšanu Nacionālajos bruņotajos spēkos pieaugusi par 50-60%, ziņo Rekrutēšanas un atlases centrs.

RĪGA, 20. aprīlis – Sputnik. Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Leonīds Kalniņš aicināja visus, kas ir pazaudējuši darbu jaunā vīrusa Covid-19 izraisītās krīzes dēļ, nākt strādāt bruņotajos spēkos, raksta Tvnet.lv.

Авианосец Рональд Рейган - Sputnik Latvija
Viedoklis
Koronavīruss uzbrūk Rietumu flotēm un armijām

Pēc viņa sacītā, saskaņā ar NBS Rekrutēšanas un atlases centra informāciju, interese par profesionālo dienēšanu pēdējo pāris nedēļu laikā palielinājusies par 50-60%.

Kalniņš atzīmēja, ka šāds interesentu pieaugums varētu būt saistīts ar ekonomisko krīzi pasaulē, taču savu lomu varēja nospēlēt arī mērķtiecīgie rekrutēšanas pasākumi.

"Protams, mēs nekādā gadījumā nepriecājamies, ja cilvēki ir zaudējuši savu iepriekšējo darbu, bet mēs aicinām un dodam iespēju atrisināt šīs problēmas, iestājoties dienestā, kurā ir garantētas pilna apjoma sociālās garantijas un iztikas nopelnīšana. Vienlaicīgi dienestam ir arī cēlāks mērķis - rūpes par Latvijas valsts aizsardzību," paziņoja NBS komandieris.

Pēc NBS Rekrutēšanas un atlases centra priekšnieka Riharda Rozenbauma sacītā, paaugstināta interese par dienēšanu tika novērota arī pirms koronavīrusa izraisītās krīzes. Piemēram, 2020. gada pirmajos trīs mēnešos militārpersonu rindām pievienojās par 25% vairāk gribētāju, nekā analoģiskā periodā pērn.

Vērts atzīmēt, ka, uzsākot dienēšanu, NBS garantē stabilu algu no 900 eiro, karjeras izaugsmi, kā arī sociālās garantijas, to skaitā medicīnisko apdrošināšanu un garantēto pensiju.

Член корреспондент Российской академии ракетно-артиллерийских наук (РАРАН), доктор военных наук  Константин Сивков - Sputnik Latvija
Eksperts salīdzināja koronavīrusa izplatību Krievijas un ASV armijās

Iepriekš Sputnik Latvija rakstīja, ka inficēšanās ar jauno koronavīrusa infekciju Covid-19 ir apstiprināta divām Latvijas militārpersonām.

NBS komandieris uzsvēra, ka armija turpina veikt aizsardzības uzdevumus, taču darbība ir organizēta tādā veidā, lai pēc iespējas mazāk pakļautu cilvēkus riskam saslimt ar Covid-19: tostarp militārpersonām ir izsniegti individuālie aizsarglīdzekļi un tiek nodrošināta 2 metru distance.

Kalniņš uzskata, ka NBS ir izdevies samazināt inficēšanās riskus līdz minimumam.

Ziņu lente
0