Bezdarbniekus izķers: iekšlietu ministrs aicina labākos "privātos"

© Sputnik / Sergey MelkonovМинистр внутренних дел Латвии Сандис Гиргенс
Министр внутренних дел Латвии Сандис Гиргенс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krīzes rezultātā bez darba valstī palikušos privātā sektora darbiniekus gatavs pieņemt valsts sektors.

RĪGA, 26. aprīlis — Sputnik. Koronavīrusa izplatības ierobežošanai noteikto pasākumu rezultātā daudzi valstī palikuši bez darba. Privātajā sektorā slēgts liels skaits uzņēmumu, kam nav izdevies saņemt valsts atbalstu.

Tagad iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens iesaka neskumt – viņš aicina darbā labākos bez darba un algas palikušos "privātos", vēsta Mixnews.lv.

Ministrs konstatēja, ka tādi speciālisti var noderēt valsts sektorā, un nolēmis tos piesaistīt. Pēc politiķa domām, ārkārtas situācija ir devusi iespēju ķerties pie kadru atlases.

Подразделение латвийской армии - Sputnik Latvija
Stabils atalgojums un sociālās garantijas: Latvijas armija aicina bezdarbniekus dienēt

S.Ģirģens pastāstīja, ka Iekšlietu ministrija jau nosūtījusi vēstules aviācijas un dzelzceļnieku arodbiedrībām ar lūgumu atbalstīt kadru atlasi. Viņš atzīmēja, ka pēc ārkārtas situācijas atcelšanas ministrija gatava pieņemt darbā cilvēkus no šīm nozarēm.

Ministrs atklāja, ka ārkārtas situācijas laikā IeM jau atradusi Informācijas centra vadītāju un sākusi dienestu modernizāciju. Viņš piezīmēja, ka, spriežot pēc atsauksmēm, darbā pieņemts ļoti labs speciālists, un viņi jau kopā strādā pie audio un video protokolu ieviešanas, kā arī tiešsaistes kursu sākšanas topošajiem policistiem, ugundzēsējiem-glabējiem un robežsargiem.

Iepriekš savā iknedēļas notikumu apskatā publicists Vladimirs Lindermans skāra šo jautājumu – viņš norādīja, ka pēc ārkārtas situācijas beigām Latvijā paliks aptuveni 200 tūkstoši "lieku" cilvēku, ko uz dzimteni aizdzinis koronavīruss. Ja valsts neizdomās, ko ar viņiem iesākt, situācija būs smaga.

Ziņu lente
0