Tiesībsargu lūdz novērtēt skolēnu aptauju par televizoriem mājās un vecāku automašīnām

© Foto : pixabayОпрос
Опрос - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saeimas Juridiskās komisijas loceklis Valērijs Agešins lūdz novērtēt Liepājas Izglītības pārvaldes "aktivitātes" – iestāde aptaujājusi skolēnus par televizoru skaitu mājās un vecāku automašīnām.

RĪGA, 24. aprīlis — Sputnik. Saeimas deputāts Valērijs Agešins vērsies ar oficiāliem pieprasījumiem pie izglītības ministres Ilgas Šuplinskas un tiesībsarga Jura Jansona jautājumā par aptauju Liepājas skolēnu vidū, kurā cita starpā bija jautājumi par televizoru skaitu mājās un automašīnu skaitu ģimenē.

Iepriekš vecāki kādā tīmekļa forumā informēja, ka anketu atsūtījusi Liepājas vidusskolas mācību pārzine.

Vecāki vērsušies pēc skaidrojuma pie mācību pārzines, taču jautājumi tika pāradresēti skolas direktora pienākumu izpildītājam. Viņš pastāstīja, ka aptaujas veikšanu pieprasījusi Londonā esošās kompānijas EDURIO izglītības speciāliste Lauma Tuča. Kompānija nodarbojas ar pētījumiem izglītības tehnoloģiju jomā. Viens no bērnu vecākiem sazinājies ar izglītības speciālisti, un Tuča paskaidroja, ka sadarbībā ar Liepājas Izglītības pārvaldi nodrošinājusi tikai anketēšanas tehnisko atbalstu un izsūtījusi to skolu direktoriem. Savukārt anketu izstrādājis un sastādījis Latvijas universitātes Starpnozaru izglītības inovāciju centrs.

Опрос - Sputnik Latvija
Cik mājās ir vannas istabu un mašīnu ģimenē: vecāki sašutuši par bērnu aptauju skolā

Saeimas deputāts no partijas "Saskaņa", Juridiskās komisijas priekšsēdētāja vietnieks Valērijs Agešins, pie kura vērsās sašutušie vecāki, paziņoja, ka nosūtījis divas oficiālas vēstules jautājumā par Liepājas skolu 3., 4., 6., 7., 9. un 10. klases skolēnu skandalozu aptauju. Vēstules adresētas izglītības ministrei Ilgai Šuplinskai un tiesībsargam Jurim Jansonam.

"Izrādījās, ka Liepājas pilsētas izglītības pārvaldes e-vidē ievietotajā aptaujā bija iekļauti jautājumi, piemēram, par to, cik automašīnu, motorolleru, vannasistabu, televizoru, datoru, planšetdatoru ir katras ģimenes mājsaimniecībā. Savās vēstulēs amatpersonām lūdzu izvērtēt Liepājas pilsētas izglītības pārvaldes "aktivitātes" – vai tā nav iejaukšanās bērnu un viņu vecāku privātajā dzīvē, kā arī fizisku personu datu aizsardzības un drošības neievērošana. Tāpat būtu jāizvērtē, cik tiesiska un lietderīga ir šāda aptauja un cik līdzekļu iztērēts šim, manuprāt, apšaubāmajam pētījumam. Domāju, ka anketēšanas autoriem un iniciatoriem nāksies skaidrot plašākai sabiedrībai savu rīcību un atbildēt par to. Pagaidīsim ministrijas un tiesībsarga atbildes," deputāts konstatēja savā lapā Facebook.

Ziņu lente
0