VID atskaitījās par dīkstāves pabalstu izmaksāšanu kopš krīzes sākuma

© Sputnik / Sergey MelkonovСлужба госдоходов Латвии
Служба госдоходов Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pabalsts izmaksāts gan uzņēmumu darbiniekiem, gan pašnodarbinātām personām; bija arī daudz atteikumu bargo kritēriju dēļ, kurus noteica Ministru kabinets.

RĪGA, 22. aprīlis – Sputnik. Saskaņā ar pirmdienas, 20. aprīļa, datiem, Valsts ieņēmumu dienests (VID) izmaksājis dīkstāves pabalstos 4,79 miljonus eiro, raksta Press.lv.

No tiem 4,54 miljoni eiro izmaksāti 17 605 darbiniekiem no 3 308 uzņēmumiem, savukārt 254,3 tūkstoši eiro – pašnodarbinātām personām, kuru skaits sastādījis 1 047 cilvēkus.

Dīkstāves pabalsta izmaksāšana atteikta 2 240 kompānijām un 877 pašnodarbinātām personām, kuras neatbilda Ministru kabineta noteiktajiem kritērijiem.

Зерно пшеницы в руках у механизатора - Sputnik Latvija
"Krīze mūs neiznīcinās": kā zemniekiem rit sējas laiks ārkārtējās situācijas režīmā

Iepriekš Sputnik Latvija rakstīja, ka Latvijas valdība anonsēja četru miljardu eiro piešķiršanu koronavīrusa pandēmijas izraisītās krīzes pārvarēšanai.

Daļu līdzekļu krīzes pārvarēšanai izdevās atrast, pārdalot ministriju un iestāžu resursus. Piemēram, vairāk nekā 233 tūkstošus eiro skolēnu datoru iegādei izdevās atrast Izglītības un zinātnes ministrijas budžetā uz dotāciju samazināšanas rēķina sākumskolas skolēnu brīvpusdienām. Gandrīz 155 tūkstošus eiro Mediju atbalsta fondam piešķīra pateicoties Kultūras ministrijas līdzekļu samazināšanai diasporas atbalsta pasākumiem.

Aptuveni pusotru miljonu eiro izdevās iegūt no ministriju un citu valsts iestāžu budžetiem uz atcelto dienesta komandējumu un darba braucienu rēķina, to skaitā 32 tūkstošus eiro no Prezidenta kancelejas, 50 tūkstošus eiro no Saeimas, 23 tūkstošus eiro no Ministru kabineta.

Tomēr, tiek ziņots, ka Valsts ieņēmumu dienests atsaka dīkstāves pabalstu izmaksāšanā 33,5% darba devēju un 39% pašnodarbināto. VID ģenerāldirektors Ieva Jaunzeme par galveno atteikuma iemeslu nosauca to, ka uzņēmumi maksāja algas "aploksnēs", kā arī to, ka tiem ir nodokļu parādi.

Ziņu lente
0