Valsts policija turpina pārbaudīt ārkārtējās situācijas noteikumu ieverošanu

CC BY-NC-ND 2.0 / Valsts policija / Государственная полиция Латвии
Государственная полиция Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Neievēro distanci un pārkāpj pulcēšanās ierobežojumus; visvairāk pārkāpumu reģistrēts Latgalē.

RĪGA, 21. aprīlis – Sputnik. Divpadsmit lietas par ārkārtējās situācijas noteikumu pārkāpumiem Latvijā ir iesāktas pēdējās diennakts laikā, raksta Press.lv. Visvairāk pārkāpēju reģistrēts Latgalē.

Kopumā diennakts laikā tika veiktas 1 488 pārbaudes. Visizplatītākais pārkāpums ir divu metru distances neievērošana, kā arī cilvēku pulcēšanās ierobežojumu neievērošana.

Пациент городской клинической больницы № 40 в Коммунарке смотрит в окно - Sputnik Latvija
Covid-19 slimnieks: palūdza parādīties pie loga Jūrmalā, bet es esmu Rīgā

Šāda veida pārkāpumi ārkārtējās situācijas apstākļos paredz nauda sodu no 10 līdz 2000 eiro privātpersonām un no 140 līdz 5000 eiro juridiskām personām.

Policija aicina nopietni izturēties pret ārkārtējās situācijas prasībām, jo tie ir ieviesti iedzīvotāju veselības un drošības nodrošināšanas nolūkos.

Atgādināsim, ka lēmumu izsludināt valstī ārkārtējo situāciju Covid-19 izplatības ierobežošanai Latvijas valdība pieņēma 13. martā. Pēcāk ārkārtējo situāciju pagarināja līdz 12. maijam. Ārkārtējās situācijas laikā ir ieviesta virkne ierobežojumu un aizliegumu. Latvijas iedzīvotāji joprojām drīkst iziet ārā bez ierobežojumiem, taču viņiem ir jāievēro sociālās distancēšanās noteikumi.

Ziņu lente
0