Tagad jau 4000 eiro: ļaunprātīgajam pašizolācijas pārkāpējam atkārtoti izrakstīts sods

© Sputnik / Sergey MelkonovЛатвийская полиция
Латвийская полиция - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šoreiz koronavīrusa slimnieks, kuram bija jāsēž mājas, saskrējās ar policistiem durvīs; kur viņš bija izbraucis.

RĪGA, 15. aprīlis – Sputnik. Par ļaunprātīgu pašizolācijas pārkāpšanu vīrietim atkārtoti izrakstīts maksimālais naudas sods – 2000 eiro, vēsta Valsts policija Facebook.

Pirmdien, 13. aprīlī, policisti atbrauca uz 1989. gadā dzimušā vīrieša dzīvesvietu, lai pārbaudītu, vai viņš ievēro stingru pašizolācijas režīmu, kurš viņam tika noteikts kā Covid-19 inficētajam. Kad policija atbrauca, vīrietis nebija mājās, viņš parādījās nedaudz vēlāk un saskrējās ar likumsargiem pie durvīm. Pārkāpējs paskaidroja, ka pameta dzīvesvietu, lai uzpildītu degvielu.

Полиция Латвии - Sputnik Latvija
Latvijā izrakstīts pirmais maksimālais naudas sods par pašizolācijas pārkāpumu

Par darbībām, kas apdraud citu sabiedrības locekļu drošību, policija izrakstīja vīrietim maksimālo naudas sodu – 2000 eiro.

Tāds pats naudas sods par tādu pašu noziegumu viņam tika izrakstīts 10. aprīlī, līdz ar ko kopumā vīrietim tagad ir jāsamaksā 4000 eiro.

Valsts policija atgādina, ka pašizolācijas un karantīnas ievērošana ir obligāta, un šie pasākumi nav ieviesti tāpat vien, bet lai uzlabotu epidemioloģisko situāciju valstī. Koronavīrusa saslimstības izaugsme vai kritums ir atkarīgi no katra sabiedrības locekļa lēmumiem.

Likumsargi lūdz ziņot par pulcēšanās aizlieguma, pašizolācijas vai fiziskās distancēšanās pārkāpumiem pa tālruni 110. Paziņojumā atzīmēts, ka tas var izglābt kādam dzīvību un samazināt infekcijas izplatību.

Kā jau rakstīja Sputnik Latvija, pēdējo dienu laikā Latvijā atklāj arvien mazāk koronavīrusa saslimšanas gadījumu, taču arī veikto testu skaits ir vairākas reizes krities.

Ziņu lente
0