Sadarbība ar KF glābj tranzītu: Latvijai izbrauks cauri kilometru garš vilciens no Ķīnas

© Sputnik / Игорь Зарембо / Pāriet pie mediju bankasКомбинированный контейнерный поезд из Европы в Китай
Комбинированный контейнерный поезд из Европы в Китай - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jau pirms koronavīrusa pandēmijas Latvijas Dzelzceļš izrādījās krīzes situācijā, savukārt jaunie izaicinājumi to tikai pasliktināja; taču līgums ar RŽD ļauj nosūtīt caur Latvijas teritoriju jau piekto konteineru vilcienu no Ķīnas uz Kaļiņingradu, un tas būs īpaši garš.

RĪGA, 7. aprīlis – Sputnik. Šonedēļ pa Latvijas dzelzceļiem izbrauks kilometru garš kravas vilciens no Ķīnas uz Kaļiņingradas apgabalu, tiek ziņots Latvijas Dzelzceļa mājaslapā.

Šie kravu pārvadājumi tiek organizēti vienošanās ietvaros starp Latvijas Dzelzceļu un RŽD, kas tika noslēgta februāra beigās.

Vilciens, kurš sastāv no simts 20 pēdu gariem konteineriem ar izejvielām, sāka savu kustību 2. aprīlī. Ceļš no Ķīnas uz Kaļiņingradas apgabalu aizņems aptuveni deviņas dienas, pa Latvijas dzelzceļiem vilciena sastāvs brauks desmit stundas, ieskaitot laiku, kas ir nepieciešams muitas un robežkontroles iziešanai.

Neraugoties uz to, ka koronavīrusa pandēmijas situācijā vairums uzņēmumu apturēja vai ievērojami samazināja ražošanas apjomus, šis ir jau piektais konteineru vilciens pēdējo dažu nedēļu laikā, kurš brauc maršrutā Ķīna – Zabaikaļska (Krievija) – Kaļiņingrada, šķērsojot Latvijas teritoriju.

"Šādu regulāru pārvadājumu organizēšana apliecina, ka arī izaicinājumiem bagātajā periodā LDz meklē un atrod iespējas kravu apjoma palielināšanai un jaunu sadarbības virzienu attīstīšanai" teikts Latvijas Dzelzceļa paziņojumā.

Visi pieci vilcienu sastāvi ir izveidoti sadarbībā ar LDz, RŽD, Krievijas uzņēmumu "Transkonteiņer", kā arī Latvijas Dzelzceļa meitasuzņēmumiem "LDz Cargo" un "LDz Loģistika", kuri atbild par kravu pārvadājumiem Latvijas teritorijā, loģistiku un muitas pakalpojumiem.

Железнодорожный переезд - Sputnik Latvija
Kravu nav: "Latvijas dzelzceļš" lūdz valstij 40 miljonus eiro

Latvijas Dzelzceļam jau ir pieredze šādu nestandarta vilcienu sastāvu kustības organizēšanā Latvijas teritorijā. Iepriekš garākais vilciens, kurš izbrauca cauri Latvijas teritorijai no Krievijas uz Kaļiņingradu, sastāvēja no 75 ritošā sastāva vienībām un svēra 7460 tonnas.

Kā jau rakstīja Sputnik Latvija, šogad Latvijas Dzelzceļa ienākumi samazinājušies tik stipri, ka nesedz izdevumus, tādēļ bez valsts līdzfinansējuma uzņēmums var bankrotēt.

Ziņu lente
0