Mēs neesam slimības perēklis: veikali sašutuši par valdības prasībām

© Sputnik / Sergey MelkonovСоблюдение мэр предосторожности прежде всего. Маска, перчатки и дезинфекция в магазине
Соблюдение мэр предосторожности прежде всего. Маска, перчатки и дезинфекция в магазине - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nebūt ne visas valsts prasības veikaliem šķiet saprātīgas mazumtirgotājiem, turklāt dažas var vienkārši novest pie bankrota.

RĪGA, 3. aprīlis - Sputnik. Latvijas tirgotāju asociācija aicināja uzņēmumus novērtēt savas iespējas un nolemt, vai vajadzētu slēgt durvis vai turpināt darbu krīzes laikā, radio Baltkom ēterā pastāstīja asociācijas vadītājs Henriks Danusēvičs. 

Руководитель Латвийской ассоциации торговцев Хенрик Данусевич  - Sputnik Latvija
"Griķi Latvijā ir": Danusēvičs ieteica atradināties no vītinātas gaļas un olīvām

Saskaņā ar Ekonomikas ministrijas rīkojumu, mazumtirgotāju pienākums ir organizēt pircēju plūsmu un nodrošināt, lai 4 kvadrātmetru platībā vienlaikus atrastos ne vairāk kā viens cilvēks. Vienlaikus tirgotājiem jānodrošina sociālās distancēšanās pasākumi (2 metru attālums starp cilvēkiem) ne tikai veikalos, bet arī pie to ieejas un nepieļaut drūzmu.

Tāpat EM aicina tirgotājus iespēju robežās parūpēties par to, lai pircēji varētu ievērot 2 metru distanci teritorijā pie veikala, piemēram, autostāvvietā.

H.Danusēvičs radio ēterā pastāstīja, ka asociācija aicinājusi visus nozares uzņēmumus padomāt, vai tie ir gatavi turpināt darbu pēc krīzes vai vietās, kur tie patlaban strādā, un pieņemt lēmumu, vai slēgt durvis vai censties izdzīvot šajos grūtajos ierobežojumu laikos.

Viņš norādīja, ka valstij vajadzētu ātrāk risināt birokrātiskos jautājumus mazo uzņēmumu atbalstam un nevajadzētu pieņemt lēmumus, kuri veicina mazo uzņēmumu bankrotu. Piemēram, Danusēvičs neuzskata par taisnīgu rīkojumu tirdzniecības uzņēmumiem nodrošināt apmeklētājiem dezinfekcijas līdzekļus.

Дождь - Sputnik Latvija
Cilvēki salst lietū pie veikalu ieejām: Danusēvičš asi kritizē pasākumus pret COVID-19

Piemēram, viens no lēmumiem, ko pieņēma Zemkopības ministrija: visos tirdzniecības tīklos jābūt pieejamiem dezinfekcijas līdzekļiem, atgādināja Danusēvičs. Pirmkārt, šie līdzekļi patlaban ir grūti pieejami, otrkārt, cenas ir visai augstas, mazie uzņēmumi diezin vai spēs pastāvīgi papildināt to krājumus. Danusēvičs norādīja, ka drošība ir katra cilvēka darīšana. Viņš ieteica ļaut visiem tirdzniecības punktiem domāt pašiem par sevi un pieņemt lēmumus par iespējamiem un pieejamiem drošības līdzekļiem. Veikali nav slimības avots, uzsvēra Danusēvičs un atgādināja, ka tamlīdzīgas prasības ir pieļaujamas tikai slimnīcās vai citās palīdzības sniegšanas vietās.

Ziņu lente
0