"Atslēgt" ģimenes ārstus un izpūst epidēmiju: ko nesīs Viņķeles iniciatīvas

© Sputnik / Sergey MelkonovРабочее место врача, который будет делать экспресс анализ на коронавирус
Рабочее место врача, который будет делать экспресс анализ на коронавирус - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šonedēļ Latvijā samazinājies veikto koronavīrusa testu skaits: cilvēki tagad vēršas retāk, tomēr drīz vien ģimenes ārsti varēs nosūtīt pacientus uz analīzēm, un pārbaužu intensitāte atkal pieaugs, uzskata ministre Viņķele.

RĪGA, 2. aprīlis — Sputnik, Jūlija Granta. Epidēmijā inficēto veselības aprūpes iestāžu darbinieku skaits demonstrē Veselības ministrijas mazspēju: 31. martā Latvijā bija 14 inficēti mediķi no 398 pacientiem. 3%, neskatoties uz nelielo saslimstības mērogu! Tāds pats rādītājs bija Ķīnā, kad caur Uhaņas slimnīcām cauri gāja tūkstošiem pacientu.

Больничная палата - Sputnik Latvija
Smagi slimu pacientu Latvijā nav: veselības ministre par situāciju ar koronavīrusu

Protams, Latvijai ir virsotnes, pie kā tiekties: Itālijā saslimušo mediķu skaits 18. martā sasniedza 8,3%, un tas šokēja visus profesionāļus.

Ministres Ilzes Viņķeles nodomu sūtīt potenciālos vīrusa pārnēsātājus pie ģimenes ārstiem, lai "konstatētu saslimušos", patiešām var uzskatīt par mēģinājumu uzpūst epidēmiju. Bergamo reģionā inficēti bija 118 no 600 ģimenes ārstiem – 20%.

Ministre ir pārliecināta, ka spēs uzturēt saslimstības līkni, kad pacienti dosies pēc nosūtījumiem uz analīzēm caur poliklīnikām, un paralēli iesaka pagarināt ārkārtas situāciju par trim mēnešiem, jo neesot iespējams veikt vairāk kā 1200-1300 analīzes.

Zīmīgs fakts: tiklīdz jauno inficēto dinamika kļuva pozitīva (no 28. marta jauno pacientu skaits samazinājās no 36 līdz 22, veikto testu skaits samazinajās divkārt, koronavīruss pēkšņi tika konstatēts bezpajumtnieku patversmē, kas nekavējoties deva bagātu "ražu" – veselus 27 inficētos.

В Латвийском центре инфектологии развернута мобильная лаборатория для сдачи анализов на коронавирус - Sputnik Latvija
Inficēto izsekošana, jauni aizliegumi: Latvijā pastiprināja Covid-19 apkarošanas pasākumus

"Paldies Dievam, ka ir atklāta COVID saslimšana patversmē! Kas meklē, tas atrod! Statistika tagad pēkšņi uzlēks. Objektīvā televīzija objektīvi drebošā diktora balsī varēs objektīvi parādīt treknu saslimstības līkni uz augšu! Un valdība varēs objektīvi pagarināt ārkārtas stāvokli vēl uz 3 mēnešiem! Dīkstāves pabalstus nedabūjāt 15 uzlikto “sietu” dēļ, lai kaut ko dabūtu? Neuztraucieties - drīz mežā būs ogas, sēnes un dažādas saknītes! Bet valdībai no 2 miljardiem vairāk paliks izdalīt tiem, kas to ir vairāk pelnījuši, nevis izdāļāt noēšanai kaut kādās dīkstāvēs! #paliecmājās

P.S. Nu, bet kāda bija statistika? Latvijā - 20 gadījumi uz 100 000 iedzīvotājiem! Pasaulē ir izsludināta globālā pandēmija - a mēs normālu statistiku nevarējām nodrošināt!" sociālajā tīklā konstatēja Sandris Tocs.

Ziņu lente
0