"Ļaudis, jūs ar galvu draudzējaties?" Koronavīrusa slimniece ieradusies darbā

© AP Photo / Roberto MonaldoЛюди в медицинских масках на автобусной остановке в Риме
Люди в медицинских масках на автобусной остановке в Риме - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sociālajos tīklos apspriež kārtējo stāstu par cilvēkierm, kuri ignorē karantīnu. Šoreiz sieviete, kuras dēls atgriezies no ārzemēm, ieradusies darbā.

RĪGA, 31. marts — Sputnik. Sociālo tīklu lietotāji ir sašutuši par kādas sievietes bezatbildību: pēc tikšanās ar dēlu, kurš atgriezās no ārzemēm, viņa saslimusi, taču ieradusies darbā. Šo stāstu Twitter pastāstīja Indra.

"Gribas lamāties. Mammas kolēģei dēls atgriezies no Austrijas. Kolēģe pat spīti sliktajai pašsajūtai aizvilkusies uz darbu un šorīt saņēmusi ziņu, ka ir pozitīva. Bļaaaaa...viens. Ļaudis, jūs ar galvu draudzējaties?" bija sašutusi Indra.

Sieviete piezīmēja, ka viņas māte aiz pārdzīvojumiem izmazgājusi visu māju, bet tagad sēž un gaida, kas notiks tālāk ar kolektīvu.

​Liela daļa komentētāju pievienojās Indras sašutumam – viņi atzīmēja, ka nav gala cilvēka muļķībai un ieteica vērsties policijā.

"Vajag vienreiz ierosināt kriminālatbildību. Un tiem, kuri šādi dara atteikt ārstēšanu. Iespundēt, kā viduslaikos, mājās un lai māte daba spriež savu tiesu," skarbu risinājumu piedāvā Gints Gailišs.

​Taču daži uzskata, ka atbildība gulstas ne tikai uz darbinieku pleciem.

"Grozi kā gribi, bet šeit ļoti liela loma ir uzņēmumu direktoram, personāldaļai utt. Skaidri pateikt tiem darbiniekiem kas bijuši ārpus LV vai bijuši kontaktā - Sēdi mājās!!!

Šādi mēs vienu savu darbinieci nosēdinājām karantīnā tikai dēļ tā ka veda savu radinieci no lidostas," raksta komentētājs ar lietotājvārdu Mans.

​"Šādi + pirmie nāves gadījumi būs labs iemesls cietušajiem žurnālistiem, advokātiem vērsties tiesās (līdz pat ES) pret DVI + stulbiem politiķiem par info slēpšanu.

GDPR nekādi neaizliedz izmantot datus prognozējami smagu noziegumu (apzinātu/ aiz neuzmanības) novēršanai," savu versiju izvirzīja lietotājs "Χάρων".

​​"...ideālais variants - publiskot vārdu, uzvārdu, darba vietu un ieņemamo amatu - sabiedrība paveiks pārējo," Lauris, šķiet, aicina sākt publiskas Linča tiesas.

​"Nu kurš tad par dzīvokli maksās? (c) Domājams, tādu cilvēku ir tūkstošos, kas spēlē loteriju ar apkārtējo veselību," skumji ieteicās Aivars Andersons.

​Svētdien, 29.martā premjerministrs Krišjānis Kariņš ziņoja, ka ārkārtas režīma noteikumi būs stingrāki – turpmāk aizliegts vienlaikus pulcēties vairāk nekā divatā. Izņēmumu veido tikai vienā mājsaimniecībā dzīvojoši cilvēki, vecāki un viņu nepilngadīgie bērni, kā arī cilvēki, kuri pilda darba un dienesta pienākumus.

В Латвийском центре инфектологии развернута мобильная лаборатория для сдачи анализов на коронавирус - Sputnik Latvija
Inficēto izsekošana, jauni aizliegumi: Latvijā pastiprināja Covid-19 apkarošanas pasākumus

Līdz 14.aprīlim Latvijā noteikts ārkārtas stāvoklis sakarā ar Covid-19 epidēmiju.

Mediķi un valdība atgādina, ka iedzīvotājiem, kuri nesen atgriezušies no ārzemēm, jādodas pašizolācijā uz 14 dienām. Par ierobežojumu un aizliegumu pārkāpumu iespējama gan administratīva, gan kriminālatbildība. Starp svarīgākajiem jaunievedumiem – sods līdz 350 eiro apmērā par karantīnas režīma pārkāpšanu. Smagākos gadījumos iespējama brīvības atņemšana uz laiku līdz trim gadiem.

Ziņu lente
0