Latvijā jauns rekords: 98 kūlas ugunsgrēki diennakts laikā

© Sputnik / Sergey MelkonovНа выезде из Риги горит старник
На выезде из Риги горит старник - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Silto laikapstākļu dēļ jau janvārī ugunsdzēsēji dzēsa šogad pirmo kūlas ugunsgrēku Latvijā, un tagad ir uzstādīts pirmais šī gada rekords.

RĪGA, 30. marts – Sputnik. Saskaņā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) informāciju, laikā no sestdienas līdz svētdienai Latvija tika reģistrēti 98 kūlas ugunsgrēki. Tāpat tika reģistrēti 7 meža ugunsgrēki, vēsta Rus.lsm.lv.

Kopš gada sākuma pērnā gada zāle Latvijā ir degusi jau 451 reizi. Turklāt pirmais kūlas ugunsgrēks notika uzreiz pēc šī gada pirmā meža ugunsgrēka – janvārī.

Sinoptiķi skaidro, ka situāciju ar ugunsgrēkiem pasliktina sausie un saulainie laikapstākļi. To dēļ ievērojami palielinās ugunsgrēka draudi.

Ugunsdzēsēji atgādina, ka kūlas dedzināšana ir aizliegta un ir administratīvi sodāma darbība. Tā apdraud cilvēku īpašumu, veselību un dzīvību, kā arī nodara būtisku kaitējumu dabai.

​2015. gadā kūlas dedzināšanas cienītāju dēļ valstī izdega 3 256 hektāri zemes. Viens no lielākajiem 2017. gada ugunsgrēkiem notika Nīcas novada Pērkonē, kur gandrīz 6 hektāru platībā dega niedrāji. 2018. gadā divdesmit ugunsdzēsēju vienības vairāk nekā astoņas stundas dzēsa degošās Spilvas pļavas, savukārt 2019. gadā liels kūdras ugunsgrēks izcēlās 8 hektāru platībā pie izbraukšanas no Rīgas, Juglā.

Ziņu lente
0