Apturēt koronavīrusu: policija braukās apkārt Rīgai un meklēs pārkāpējus

© Sputnik / Sergey Melkonov Sergey MelkonovАвтомобиль Полиции самоуправления в Старой Риге
Автомобиль Полиции самоуправления в Старой Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Policisti šajās brīvdienās vēros, lai Rīgā cilvēki nepulcējas grupās, nenodarbojas ar sportu sabiedriskās vietās, neiet uz bērnu laukumiem.

RĪGA, 28. marts – Sputnik. Galvenais uzdevums šobrīd ir nepieļaut koronavīrusa izplatīšanos Latvijā. Tādēļ policisti visas brīvdienas braukās apkārt Rīgai un meklēs pārkāpējus, vēsta Rus.lsm.lv.

Rīdziniekus lūdz nestaigāt sabiedriskās vietās, nenodarboties ar sportu Lucavsalā, Mežaparkā, Vecāķos, Ķengaraga promenādē un citās līdzīgās vietās, lūdz arī izvairīties no bērnu laukumu apmeklēšanas.

Iepriekš bijušais Rīgas mērs, eiroparlamentārietis Nils Ušakovs savā Facebook lapā aicināja neapmeklēt bērnu laukumus.

"Tas ir bīstami ne tikai priekš jums! Tas ir bīstami priekš visiem!" rakstīja viņš.

Likumsargi pievērš uzmanību fiziskās distancēšanās svarīgumam. Tāpat ir jāizvērtē nepieciešamība izmantot sabiedrisko transportu.

Tas pats ir ar veikaliem. Bez nepieciešamības lūdz neapmeklēt tirdzniecības vietas. Bet ja tomēr jums ārkārtīgi nepieciešams aiziet uz veikalu, vēlams sastādīt pirkumu sarakstu, lai viss notiek maksimāli operatīvi.

Atgādināsim, ka sods par iziešanu uz ielas ar koronavīrusu inficētai personai sastāda līdz 350 eiro. Savukārt, ja cilvēks paspējis kādu inficēt, viņam draud krimināllieta un 8 gadus ilgs cietumsods.

Ziņu lente
0