Ja nu nesen atgriezušies no ārzemēm: bankas pārbaudīs klientu kontus pirms vizītes

© Sputnik / Максим Богодвид / Pāriet pie mediju bankasБанковские сейфы
Банковские сейфы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bankām ir tiesības iepazīties ar informāciju par klientu kontiem pirms viņu vizītes, lai pārliecinātos, vai klients nav nesen atgriezies no ārzemēm.

RĪGA, 26. marts — Sputnik. Pašreizējā ārkārtas situācijā bankas ir spiestas pārbaudīt informāciju par klienta kontu pirms viņa vizītes bankā, lai gūtu pārliecību, ka cilvēks nav nesen atgriezies no ārvalstīm, pastāstīja Finanšu un kapitāla tirgus komisijas pārstāve Dace Jansone, vēsta Lsm.lv.

No 13. marta līdz 14. aprīlim Latvijā izsludināts ārkārtas stāvoklis: atcelti masu pasākumi, slēgta starptautiskā pasažieru satiksme, bet skolās no 23. marta ieviests tālmācības režīms.

Iedzīvotājiem iesaka iziet no mājām tikai gadījumā, ja radusies nepieciešamība nopirkt produktus vai ieiet aptiekā. Visi lūgti palikt mājās, lai nepieļautu koronavīrusa Covid-19 izplatīšanos.

Посетители парка Баттерсея во время цветения вишни в Лондоне  - Sputnik Latvija
Latvijas valstspiederīgais Londonā miris no koronavīrusa

No ārvalstīm atbraukušajiem cilvēkiem ir jāievēro divas nedēļas ilga karantīna mājās, viņiem aizliegts apmeklēt sabiedriskās vietas.

Jansone pastāstīja: ja klients iesniegs pieteikumu bankas apmeklējumam, darbiniekiem ir tiesības pārbaudīt klienta kontus gadījumā, ja tas nepieciešams apkalpošanai.

Viņa atzīmēja, ka klienti lūgti iespēju robežās izmantot attālinātās piekļuves pakalpojumus, reģistrējot personīgās vizītes un pieprasot informāciju par to, ka klients nav Covid-19 riska zonā.

Iepriekš vēstīts, ka valdība apstiprinājusi plašu programmu krīzē cietušo iedzīvotāju atbalstam.

Valdība ievieš tā saucamo "krīzes pabalstu" un ir gatava uzņemties izdevumus daļas pašvaldības pabalsta apmaksai, taču ne vairāk kā 40 eiro vienam cilvēkam mēnesī. "Krīzes pabalstus" varēs saņemt cilvēki, kam nav ienākumu un kas nesaņem cita veida pabalstus.

Negaidītu atbalstu no valdības, iespējams, saņems mikrouzņēmumu darbinieki un cilvēki, kuri strādā uz patenta pamata. Ja viņi vairs nesaņem ienākumus no savas darbības, viņiem būs tiesības saņemt bezdarbnieka pabalstu.

Ziņu lente
0