Latvijā turpina pieaugt ar Covid-19 inficēto skaits

© Sputnik / Виталий Тимкив / Pāriet pie mediju bankasТест-системы для диагностики нового коронавируса
Тест-системы для диагностики нового коронавируса - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Diennakts laikā koronavīrusa inficēšanās gadījumu skaits Latvijā palielinājies par 15 cilvēkiem un sastāda 139 inficētos; pa visu šo laiku Covid-19 testu nodevuši 5127 cilvēki, iznāk, ka inficēts izrādās katrs 37 pārbaudītais.

RĪGA, 22. marts – Sputnik. Latvijā ir atklāti 15 jauni inficēšanās gadījumi, tādējādi kopējais saslimušo skaits pieaudzis līdz 139 cilvēkiem, raksta Bb.lv ar atsauci uz Slimību profilakses un kontroles centru.

Aizritējušajā diennaktī Covid-19 testu ir veicis 681 Latvijas iedzīvotājs, kopumā kopš epidēmijas sākuma pārbaudīti 5127 cilvēki.

В Латвийском центре инфектологии развернута мобильная лаборатория для сдачи анализов на коронавирус - Sputnik Latvija
Lietuvā paziņoja par reaģentu deficītu Covid-19 pārbaudes punktos

Veicot vienkāršu matemātisku aprēķinu, iznāk, ka inficēts katrs 37 no pārbaudītajiem Latvijas iedzīvotājiem. Ja korelē šo attiecību Latvijas iedzīvotāju kopskaitā (1,9 miljoni cilvēku), iznāk, ka saslimuši ar jauno koronavīrusa tipu varētu 51,4 tūkstoši cilvēku. Taču tā kā absolūtajam vairākumam nav lieku 80 eiro Covid-19 analīzes veikšanai, saslimušie tā arī neuzzinās, ka ir slimojuši ar "baiso" vīrusu, nolemjot, ka pārcietuši parastu gripu.

Iepriekš Sputnik Latvija rakstīja, ka vīruss Covid-19 ir atklāts 25 Latvijas pašvaldību iedzīvotājiem.

Tiek ziņots, ka saslimšanas gadījumi ir atklāti Rīgā, Jūrmalā, Aizkrauklē, Jēkabpilī, Daugavpilī, Liepājā, Rēzeknē, Grobiņas novadā, Olaines novadā, Vecumnieku novadā, Kuldīgas novadā, Ventspils novadā, Babītes novadā, Mārupes novadā, Ozolnieku novadā, Ķekavas novadā, Salaspils novadā, Stopiņu novadā, Garkalnes novadā, Sējas novadā, Krimuldas novadā, Siguldas novadā, Cēsu novadā, Smiltenes novadā un Ogres novadā.

Visvairāk saslimušo ir Latvijas galvaspilsētā. Seši gadījumi ir reģistrēti Jūrmalas teritorijā, pārējās pašvaldībās saslimušo skaits nepārsniedz piecus cilvēkus.

Ziņu lente
0