Latvijas skolēni varēs mācīties neklātienē, taču pagaidām to nedarīs

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Neklātienes mācības Latvijā var organizēt uz laiku līdz pusotram mēnesim, ja radīsies šāda nepieciešamība.

RĪGA, 12. marts – Sputnik. Veselības ministre Ilze Viņķele uzskata, ka būtu lietderīgi atlikt pavasara skolas brīvlaiku uz nedēļu vai divām. Par to viņa paziņoja TV3 raidījumā "900 sekundes".

Люди в медицинских масках на автобусной остановке в Риме - Sputnik Latvija
PVO izsludinājusi jaunā koronavīrusa pandēmiju

Šis piedāvājums pagaidām nav guvis atbalstu, taču, ja būs nepieciešams, Viņķele ierosinās izskatīt šo jautājumu atkārtoti.

Pagaidām izglītības iestādes strādā ierastajā režīmā. Plānots, ka no 16. līdz 20. martam būs brīvlaiks skolēniem, kas mācās no 1. līdz 11. klasei, savukārt no 23. līdz 27. martam – 12. klašu skolēniem.

Vienlaikus skolas izskata iespējas pēc brīvlaika izsludināt karantīnu vai veikt mācības neklātienē, vēsta LTV7.

Ministrijas un Valsts izglītības satura centra (VISC) darbinieki tikās ar elektronisko resursu pārstāvjiem, kuri jau šobrīd palīdz skolēnu mācību procesā, – e-klase, uzdevumi.lv, Mykoob.

VISC vadītājs Guntars Catlaks uzsvēr, ka nodrošināt mācību procesu attālināti ir iespējams divas līdz pat sešas nedēļas, ja radīsies tāda nepieciešamība.

Izglītības un zinātnes ministrijā izskata dažādas iespējas – no konkrētas skolas karantīnas līdz mācību gada pagarināšanai, ja nāksies izolēt lielāko daļu skolēnu.

"Kamēr ir kontrolēta šī vīrusa izplatība, neakcentējam un nesaasinām uzmanību, bet, tiklīdz būs kādas izmaiņas, tad, visticamāk, tā pirmsskolas izglītības iestāde būs slēgta," atzīmēja izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska.

Здание МИД Латвии - Sputnik Latvija
Durvis veras ciet: koronavīrusa dēļ iedzīvotāji lūgti neapmeklēt 27 valstis

Kopumā Latvijā ir veiktas 332 koronavīrusa analīzes, saslimšana ir apstiprinājusies jau 16 cilvēkiem. Viņi visi ārstējas mājās.

Tallinā pagaidām uz karantīnu ir slēgta viena skola – Kristīnes ģimnāzija, ko apmeklēja bērns, kurš bija saslimis ar koronavīrusu. Tāpat Igaunijas galvaspilsētā atcelti skolēnu braucieni uz ārvalstīm, mācību braucieni un ekskursijas, raksta Postimees.

Krīzes novēršanas komisija apsprieda arī iespēju skolās pāriet uz neklātienes mācībām. Tallinas mērs Mihails Kilvarts uzskata, ka nav nepieciešamības slēgt visas galvaspilsētas skolas, taču ja skolēnu vidū kāds inficēsies, tad lēmums par vienas vai otras mācību iestādes slēgšanu tiks pieņemts vadoties pēc konkrētā gadījuma.

Kopumā koronavīruss ir atklāts 16 Igaunijas iedzīvotājiem.

Ziņu lente
0