Latvija ir viena no "šaurākajām" Eiropas valstīm: nepietiek dzīvojamās platības

CC0 / PxHere / Жилой дом в Риге
Жилой дом в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mājokļi, kuros ir spiesti dzīvot Latvijas iedzīvotāji, Eiropas mērogā skaitās pārāk šauri: sliktāk dzīvo tikai Rumānijā un Bulgārijā.

RĪGA, 4. marts – Sputnik. Saskaņā ar Eurostat datiem, Latvija ir Eiropas "šaurāko" valstu līderu trijniekā, vēsta Mixnews.lv.

Dzīvojamās platības trūkuma ziņā, rēķinot uz vienu cilvēku, Latvija ieņem trešo vietu Eiropas reitingā. To apsteidza vienīgi Rumānija un Bulgārija. 42% Latvijas iedzīvotāju nepietiek pienācīgas dzīvojamās platības, Bulgārijā – 44% iedzīvotāju, Rumānijā – 47%.

Problēmu ar dzīvojamo platību praktiski nav Īrijas un Kipras iedzīvotājiem.

Входная дверь в квартире многоэтажного жилого дома - Sputnik Latvija
Velns slēpjas detaļās: kādiem dzīvokļiem atcels nekustamā īpašuma nodokli

2019. gadā savu spriedumu Latvijas iedzīvotājiem paziņoja Zviedrijas mēbeļu lieltirgotājs IKEA, kurš atvēra savu veikalu Stopiņ pagastā 2018. gadā.

Latvijas IKEA veikala vadītāja Inga Fiļipova stāstīja, ka, saskaņā ar Latvijas tirgus pētījumu, valsts iedzīvotājiem visvairāk pietrūkst vietas un naudas.

Pētījumi Latvijā parādīja, ka Latvijas iedzīvotāji dzīvo mazās telpās, savukārt mantu viņu mājās ir ļoti daudz. Turklāt Latvijas iedzīvotāju pirktspēja ir zemāka, nekā Rietumeiropā.

Tāpat Fiļipova stāstīja, ka Latvijas iedzīvotāji labprātāk pērk IKEA virtuves piederumus, traukus un izvelkamos dīvānus. Savukārt Latvijas iedzīvotāju mīļākās interjera krāsas ir tumšas.

Ziņu lente
0