Koronavīruss neļāva Nilam Ušakovam sarīkot "Ēnu dienu"

© Sputnik / Sergey MelkonovЕвропейский парламент
Европейский парламент - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Visi pasākumi Eiropas Parlamentā ir pārcelti vismaz uz trim nedēļām koronavīrusa dēļ, taču deputāti joprojām var turpināt nākt uz darbu.

RĪGA, 3. marts – Sputnik. Eirodeputāts no Latvijas Nils Ušakovs bija spiests atlikt ieplānoto "Ēnu dienu" Eiropas Parlamentā – traucējis koronavīruss.

Janvāra beigās Ušakovs publicēja savā Facebook lapā vilinošu piedāvājumu 11. un 12. klašu skolēniem: pilnībā apmaksātu trīs dienu braucienu uz Briseli un iespēju kļūt par eirodeputāta "ēnu". Vakar viņš publicēja sociālajos tīklos skolēnu uzvārdus, kas tika atlasīti braucienam.

Taču tajā pašā dienā Eiropas Parlamenta priekšsēdētājs Dāvids Sasoli preses konferencē Briselē paziņoja, ka koronavīrusa izplatīšanās dēļ nolemts pastiprināt deputātu aizsardzības pasākumus un ierobežot apmeklētāju piekļuvi EP ēkai.

​"Mēs vēlamies palikt atvērti, taču ir jāveic drošības pasākumi, jānodrošina Eiropas Parlamenta darbs, tādēļ esam pieņēmuši lēmumu paplašināt preventīvos pasākumus un ierobežot apmeklētāju piekļuvi EP ēkai," sacīja Sasoli.

Viņš piebilda, ka šis pasākums tiek ieviests uz trim nedēļām, tālāk tika pieņemts lēmums par tā pagarināšanu vai atcelšanu.

​"Mēs esam ierobežojuši pasākumus, kas tiek rīkoti Eiropas Parlamenta ēkā, nebūs semināru ar viesu piedalīšanos, izstāžu, citu kultūras pasākumu… Galvenais uzdevums – nodrošināt nepārtrauktu darbu," paskaidroja parlamenta priekšsēdētājs.

Нью-Йоркская фондовая биржа - Sputnik Latvija
Viedoklis
Panikas režīms: koronavīruss sagāzis biržas ASV

Viņš piebilda, ka ES darbiniekus, kuri apmeklējuši riska zonas, aicināja strādāt no mājām, uzmanīgi sekot līdzi veselības stāvoklim.

​"Runājot par deputātiem, deputāta mandāts nevar tikt ierobežots, nedrīkst ierobežot deputātu ierašanos parlamentā, tādēļ mēs iztikām ar rekomendācijām," piebilda Sasoli.

Iepriekš EP darbiniekiem, kuri nesen atgriezās no Itālijas Lombardijas apgabala, kā arī no citiem Itālijas ziemeļu rajoniem, Ķīnas, Honkongas, Makao, Singapūras un Dienvidkorejas, ieteica palikt mājās un strādāt attālināti 14 dienu karantīnas periodā pat tādā gadījumā, ja saslimšanas simptomi netiek atklāti.

Tādējādi Ušakovam nācās pārnest ieplānoto ​"Ēnu dienu​" uz vēlāku laiku.

​"Ir sācies… No šodienas Eiroparlaments kā minimums uz trīs nedēļām ir slēgts visiem apmeklētājiem, visi publiskie pasākumi ir atcelti.

Uzmanību 10 ēnām, kurām bija jāierodas nākamajā nedēļā - gaidām ierobežojumu atcelšanu, biļetes samainīsim, tā kā tiksimies nedaudz vēlāk,​" uzrakstīja viņš savā Facebook lapā.

Piebildīsim, ka viņš nav vienīgais EP pārstāvis, kura plāniem traucējis koronavīruss – no 3. līdz 5. martam ieplānoto "Ukrainas nedēļu" Eiropas Parlamentā arī pārcēla.

Ziņu lente
0