"It īpaši latvieši": apciemojusi Latviju un pārsteigta, tiekoties ar tautiešiem

© Sputnik / Sergey MelkonovПервый снег в Риге. Прохожие
Первый снег в Риге. Прохожие - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sieviete piecus gadus nodzīvojusi Lielbritānijā un nolēmusi apciemot Latviju. Tur viņa ieraudzījusi neapmierinātus un niknus tautiešus, it īpaši latviešus. Tagad viņa lauza galvu – "kas īsti notiek?"

RĪGA, 1. marts - Sputnik. Sociālā tīkla Facebook grupā #Latvijas Haoss parādījusies publikācija, kas izraisījusi plašu lasītāju diskusiju.

Latviete pastāstīja, ka pēc pieciem Lielbritānijā nodzīvotiem gadiem atbraukusi uz Latviju paciemoties un negaidot ieraudzījusi milzum daudz neapmierinātu un dusmīgu cilvēku.

"Ievēroju, ka cilvēki Latvijā visu laiku ir neapmierināti, dusmīgi, gadās pat, ka veikalā/restorānā pārdevēji un personāls apiets ar tevi kā ar s***, it kā es būtu vainīga pie viņu problēmām. It īpaši latvieši. Vienkārši ļoti gribas dažreiz ņemt un iegāzt pa to harismu. Kāds paskaidros, kas tas ir? Esmu šokēta," raksta sieviete Dārta Statham.

Komentāros lietotāji sāka paust dažādus viedokļus par publikāciju. Daži rakstīja, ka nevajag braukt uz Latviju ciemos, un ar savu negatīvo skatījumu vajag sēdēt tur, kur jau sen sēž - Lielbritānijā.

Citi stāstīja, ka ar to, ka Latvijā visi ir dusmīgi, nekas nav iesākams – tāda ir dzīve.

"Dzīve ir smaga, dažiem pat bez mazākā gaismas stariņa. Neredz ne perspektīvas dzīvē, ne izejas..." uzrakstīja Aleksandrs Orlovs.

"Cilvēki ir noguruši... No valsts," komentēja Luiza Čerņenka.

Международная выставка туриндустрии Balttour 2019 - Sputnik Latvija
Krievus nicināt, bet paši angļu valodu nezināt: latviete izsmēja emigrantus

Citi ieteica negrimt maldos par britu smaidiem un nesalīdzināt viņus ar Latvijas iedzīvotājiem, jo patiesībā smaidīgie angļi "labprāt kapā jūs redzētu".

"Tas tā šķiet pēc kontrasta ar mākslīgajiem angļu smaidiem," piezīmēja Aleksandrs Barsamovs.

"Cilvēkiem, kuri grūž acīs savas English skills, Ellē sagatavots speciāls katls," indīgi piezīmēja Pāvels Makarovs.

"Te ir Latvija, mazulīt. Visi ir dusmīgi un pasūta viens otru. Diemžēl latvijiešiem ir tāda mentalitāte, taču, acīmredzot, tikai Latvijas teritorijā," Vitālijs Maksimovs "iedvesa cerību".

Ziņu lente
0