Lidosta "Rīga" cīnīsies pret biļešu cenu kāpumu

© Sputnik / Sergey MelkonovМеждународный аэропорт Рига
Международный аэропорт Рига - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Civilās aviācijas aģentūras eksperti uzskata, ka 2020. gadā ievērojami palielināsies degvielas cena un līdz ar to palielināsies aviobiļešu cenas; kādus soļus vēlas spert lidosta "Rīga", lai izvairītos no pasažieru lidojumu cenu kāpuma.

RĪGA, 25. februāris – Sputnik. 2020. gadā analoģiski pērnajam gadam palielināsies lidmašīnu degvielas cena, uzskata eksperti no Civilās aviācijas aģentūras, raksta Bb.lv.

2019. gadā degvielas cenas gaisa ceļojumiem palielinājās par 7%, savukārt biļešu cena pacēlās par 3,9%.

Taču aģentūras pārstāvis Aivis Vincevs savukārt uzskata, ka šāda tendence neietekmēs pieprasījumu, savukārt pasažieru pieaugums tikai un vienīgi palielināsies.

Пассажиры в аэропорту Рига - Sputnik Latvija
Pacietības mērs ir pilns: darbinieks atklājis patiesību par darbu lidostā "Rīga"

Lidostas "Rīga" pārstāve Laura Karnīte atzīmēja, ka lidostas vadība strādā pie aviopārvadājumu cenu kāpuma problēmas risinājuma.

"Plānots, piemēram, izbūvēt otro ātro nobrauktuvi, kas saīsinās gaisa kuģu ceļu nobraukšanai no skrejceļa un manevrēšanas zonā," paziņoja viņa.

Iepriekš Sputnik Latvija rakstīja, ka Eiropas Parlamentā nopietni apspriež aviācijas degvielas nodokļa ieviešanu, kas ir vidi piesārņojošs avots. Tas ir nepieciešams, lai īstenotu ambiciozo Eiropas Komisijas klimatiskās neitralitātes sasniegšanas plānu līdz 2050. gadam.

Savukārt aviokompānijas ir pārliecinātas, ka visvairāk šāds nodoklis kaitēs patērētājiem, jo izmaksas tiks pārliktas uz pasažieru pleciem.

Ziņu lente
0