Saprātīgs cilvēks: Latvijā atbalstīja Putina pozīciju attiecībā uz "vecākiem ar numuriem"

© Sputnik / Михаил Климентьев / Pāriet pie mediju bankasРабочая поездка президента РФ В. Путина в Санкт-Петербург
Рабочая поездка президента РФ В. Путина в Санкт-Петербург - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kādēļ ir svarīgi, lai bērnam ir mamma un tētis, pie kā var novest liberālo spēku spiediens un kādēļ rietumvalstīs parādās arvien vairāk tradicionālās ģimenes modeļa piekritēju – par to Sputnik Latvija pastāstīja dažādu Latvijas sabiedrības grupu pārstāvji.

RĪGA, 17. februāris – Sputnik. KF prezidenta Vladimira Putina paziņojums, ka Krievijā netiks ieviesti jēdzieni "Vecāks Nr.1" un "Vecāks Nr.2", kamēr viņš būs valsts vadītājs, rada pozitīvu atsauci Latvijā.

Šādu paziņojumu Krievijas līderis izteica tikšanās laikā ar darba grupu, kura gatavo piedāvājumus grozījumu veikšanai Konstitūcijā. Tikšanās stenogramma ir publicēta Kremļa mājaslapā.

"Kamēr es esmu prezidenta, mums nebūs "Vecāka Nr.1", būs tētis un mamma," uzsvēra Putins.

Dažādu Latvijas politisko, sabiedrisko un reliģisko organizāciju pārstāvji, rakstnieki un mūziķi pastāstīja Sputnik Latvija par to, kā viņi vērtē Krievijas prezidenta paziņojumu.

 Пикет молодежной организации Протест за права представителей ЛГБТ - Sputnik Latvija
LGBT Lāčplēsis: bērni pie Saeimas prasīja atļaut viendzimuma laulības

Šādu pozīciju atbalsta Krievu skolu aizstāvības štāba un Latvijas Krievu savienības aktīvists Viktors Jolkins.

"Ikviens saprātīgs cilvēks – un ne tikai Krievijā – saprot, ka bērni var būt mammai un tētim, nevis kaut kādiem vienlīdzīgiem "Vecākam Nr.1" un "Vecākam Nr.2", kas paredz, ka tie var būt divi vīrieši vai divas sievietes.

Putina vārdi – tie ir saprātīga cilvēka vārdi.

Jā, Latvijā arī Konstitūcijā ir nosprausts jēdziens, ka "laulība – tā ir savienība starp vīrieti un sievieti", taču mēs redzam, ka katru gadu liberālo spēku spiediens pastiprinās, un šo viņiem neērto rindiņu var vienkārši izmest, aizstājot ar kaut ko pavisam citu," atzīmēja Jolkins.

Tam, ka liberālas domas Latvijā pastiprinās, piekrīt arī Saeimas deputāts no partijas "Saskaņa" Andrejs Klementjevs.

"Pagaidām Latvijas likumdošanā ir nosprausts, ka "laulība ir savienība starp vīrieti un sievieti", un nekā savādāk nevar būt!

Taču mēs redzam, ka katru gadu liberālo spēku spiediens palielinās. Tas ir fakts. Bet tie, kas pieturas pie konservatīvām vērtībām, griezt pa kreisi negrasās," atzīmēja Klementjevs.

Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas mācītājs, Epifānijas evaņģēliski luteriskās krievu kopienas priesteris Rīgā Pāvels Levuškāns uzskata, ka rietumos arvien vairāk cilvēku solidarizējas ar pozīciju, ko izteica Krievijas prezidents.

"Mēs redzam, ka Krievija ir konservatīva valsts ar tradicionālām vērtībām. Taču paradokss ir tajā, ka arī Eiropā arvien vairāk valstu skatās konservatīvās attīstības ceļa virzienā, izvēloties attiecīgas partijas.

Эксперт Владимир Шаповалов - Sputnik Latvija
Politologs: protesti pret LGBT Igaunijā liecina par veselīgu sabiedrību

Svārsts iešūpojās šajā virzienā, jo daudzi neatbalsta LGBT kustību," atzīmēja mācītājs.

Emocionālāk izteicās leģendārās Latvijas rokgrupas "Cement" līderis Andrejs Jahimovičs.

"Tie, kas virza šādas teorijas par "Vecāku Nr.1" un "Vecāku Nr.2", nav īsti normāli cilvēki. Un man personīgi ir grūti iedomāties, ka bērnam Krievijā var būt divi tēvi vai divas mammas.

Ir viegli iztēloties, ko Krievijā izdarīs ar diviem tētiem. Iespējams, Putins vienkārši nolēma pasargāt tos vīriešus, kas vēlēsies kļūt par "Vecāku Nr.1" un "Vecāku Nr.2".

Putina vārdi – tie ir absolūti normāla cilvēka vārdi. Putins ir liels malacis. Lai gan arī bez Putina Krievijā neiedzīvosies jēdzieni "Vecāks Nr.1" un "Vecāks Nr.2"," uzsvēra mūziķis.

Latvijas etnodžeza grupas "Baraka" līderis Dmitrijs Jevsikovs atzīmēja, ka Putina pozīcija ir vairāk nekā loģiska.

"Tas, ka bērnam ir tētis un mamma, un pateicoties viņiem viņš ir nācis pasaulē, ir dabiski ne vien pēc Krievijas, bet arī visas pasaules un Visuma likumiem. Bērnam vienkārši nevar un nedrīkst būt viena dzimuma vecāki," paziņoja Jevsikovs.

Экс-министр экономики Даниэль Павлютс - Sputnik Latvija
Pavļuts: agri vai vēlu Saeimai nāksies pieņemt Dzīvesbiedru likumu

Sabiedriskās organizācijas "Tautas varas frontes" līderis Valentīns Jeremejevs arī uzskata, ka bērnam ir jābūt abu dzimumu vecākiem un nekā savādāk nedrīkst būt.

"Pretējā gadījumā pienāks gals ne vien ikvienai valstij, bet arī cilvēcei kopumā," paziņoja Jeremejevs.

Sabiedriskās organizācijas "Vecāku sabiedriskā kustība" līderis Sauļus Šeikis arī atbalstīja Krievijas prezidentu.

"Es, kā jau daudzi citi, viennozīmīgi esmu Vladimira Putina pusē," atzīmēja viņš.

Rakstniece no Rīgas Dālija Truskinovska pastāstīja, ka viennozīmīgi uzstājas par tradicionālu ģimeni, kurā ir tētis un mamma, vecmātes un vectēvi, tēvoči un tantes.

"Tā ir garantija, ka jebkurā situācijā ir kas parūpēsies par bērniem. Turklāt bērnam būs jādzīvo pasaulē, kur vairums ģimeņu ir tradicionālas, ar tēti un mammu. Kā viņš iekļausies šajā pasaulē? Vai par viņa ļaunākajiem ienaidniekiem nekļūs "Vecāks Nr.1" un "Vecāks Nr.2", kas viņam būs iemācījuši savu vērtību sistēmu?

Censties uzspiest sabiedrībai "vecākus ar numuriem" ir bezjēdzīgi. Sabiedrība, neilgi paspēlējot šīs spēles, attīrīs sevi no tiem un pareizi darīs," uzskata rakstniece.
Ziņu lente
0