CSDD: tuvākajā laikā darbu atsāks viens no "ražīgākajiem" fotoradariem

© Sputnik / Sergey MelkonovСтационарный фоторадар
Стационарный фоторадар - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Fotoradars netālu no Šmerļa meža tika sadedzināts novembrī diennakts tumšajā laikā, tam apkārt tika saliktas riepas.

RĪGA, 11. februāris – Sputnik. Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) šajās dienās atjauno fotoradara darbu, kurš pērn tika sadedzināts Rīgā, netālu no Šmerļa meža, raksta Tvnet.lv.

CSDD pārstāvis Jānis Aizpors apstiprināja, ka radara darbs tiek atjaunots, taču, sekojot ierastajai praksei, viņš neprecizēja, vai radars jau fiksē pārkāpumus vai arī atjaunos darbu tuvākajā nākotnē. Tāpat viņš atgādināja, ka visi stacionārie radari Latvijā ir apdrošināti.

Стационарный фоторадар на улице Юглас в Риге - Sputnik Latvija
Latvijā izslēgti "gudrie" radari: nav naudas to uzturēšanai

CSDD ir arī līgums ar apsardzes kompāniju par fotoradaru uzraudzīšanu, savukārt mērīšanas iekārtu bojājumus izmeklē policija.

Tiek atzīmēts, ka šis ir viens no stacionārajiem fotoradariem, kurš fiksēja lielāko daļu autovadītāju pārkāpumu.

"Jebkurā gadījumā – autovadītājiem ir jāievēro atļautais braukšanas ātrums, turklāt nevienam nav noslēpums, ka par radara esamību liecina speciāla ceļa zīme," piebilda Aizpors.

Saskaņā ar aizdedzināšanas faktu policijā tika iesākts kriminālprocess par apzinātu svešas mantas iznīcināšanu vai bojāšanu.

Atgādināsim, ka masveida fotoradaru dedzinšānas gadījumi Latvijā tika vēroti 2017. gadā. Toreiz tika aizdedzināts fotoradars Brankas/Ozolnieki krustojumā, kā arī fotoradari uz Jelgavas šosejas un pie Rīgas apvedceļa. Kopumā tajā gadā tika sabojāti seši fotoradari..

Fotoradari atrodas ceļu posmos ar visintensīvāko satiksmi, kā arī tur, kur statistiski notiek lielākais avāriju skaits. Uzstādīšanas vietas savā starpā saskaņo CSDD, Valsts policija, "Latvijas Valsts ceļi" un pašvladības.

Ziņu lente
0