Uz Latvijas autoceļiem turpina dedzināt fotoradarus

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šobrīd uz Latvijas autoceļiem automobiļu ātrumam seko līdzi 52 fotoradari, taču laiku pa laikam nezināmi apliek tos ar riepu gumijām un aizdedzina.

RĪGA, 21. septembris – Sputnik. Uz Jelgavas šosejas tika aizdedzināts jau trešais šī gada laikā fotoradars, vēsta LSM.lv.

Fotoradars stāvēja uz Brankas/Ozolnieki krustojuma, to uzstādīja, lai šoferi ievērotu 70 km/h ātruma ierobežojumu. Ugunsdzēsēji saņēmuši izsaukumu pēc pulksten diviem naktī. Valsts policija sākusi izmeklēšanu, taču, ne aizturēto, ne aizdomās turamo pagaidām nav.

"Par šo faktu mēs esam uzsākuši kriminālprocesu un notiek izmeklēšana. Šobrīd varu pateikt, ka acīmredzami bijusi ļaunprātīga dedzināšana, pēc visām pēdām, kas redzētas notikuma vietā. Par šo noziegumu ir paredzēts bargs sods, jo tā ir mantas bojāšana ar dedzināšanu," — noradīja Valsts policijas Jelgavas iecirkņa priekšniece Tatjana Flandere.

Pēc viņas teiktā cietumsods var būt līdz 10 gadiem ilgs.

Šobrīd uz cēliem autovadītāju ātrumam seko līdzi 52 fotoradari, taču saskaņā ar valdības apstiprināto plānu, līdz 2018. gadam to skaitam ir jāpalielinās līdz 100. Līdz šī gada beigām parādīsies vēl 8 novērošanas sistēmas.

Policija - Sputnik Latvija
Valsts policija saņēma 12 fotoradarus

Fotoradari ir izvietoti ceļu posmos ar visintensīvāko satiksmi, kā arī tur, kur pēc statistikas ir vislielākais avāriju skaits. Uzstādīšanas vietas savā starpā saskaņo CSDD, Valsts policija, Latvijas Valsts ceļi un pašvaldības.

Tas nav pirmais novērošanas tehnikas aizdedzināšanas gadījums: šī gada aprīlī sadedzināja fotoradaru Jaunmārupē, bet jūlijā Jūrmalā. Visos trijos gadījumos metode bijusi līdzīga – ap aparāta stabu tika saliktas riepas un pēc tam aizdedzinātas.

Policija pagaidām neatbild uz jautājumu, vai aizdedzināšana uz Jelgavas šosejas ir to pašu ļaunprāšu roku lieta, taču solīja pārbaudīt šos gadījumus. Ceļu satiksmes drošības direkcija, kurai pieder tehnika, uzsvēra, ka ierīces ir apdrošinātas un tuvākajā laikā krustojumā tiks uzstādīts fotoradars. Tikmēr šajā ceļa posmā ātrumu kontrolēs Valsts policija.

Ziņu lente
0