Eksperts pastāstīja, kādēļ projekts Rail Baltica ir ļoti svarīgs Latvijai

© EDZL / Rail BalticaВизуализация проекта Rail Baltica
Визуализация проекта Rail Baltica - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc eksperta Artūra Kokara domām, projekts Rail Baltica nav jāizskata tikai un vienīgi kā mūsdienu vērtība, tas ir arī svarīgs ieguldījums nākotnē.

RĪGA, 2. februāris – Sputnik. Lidostas "Rīga" vadītāja padomnieks stratēģiskās attīstības jautājumos Artūrs Kokars uzskata, ka projekts Rail Baltica, kura ietvaros Latvijā parādīsies jaunākais Eiropas standarta dzelzceļš, ir investīcija valsts attīstībā, to izmantos nākamās paaudzes, raksta Bb.lv.

Pēc viņa domām, šāda veida plaša mēroga projekti, kāds ir Rail Baltica, neapšaubāmi tiek īstenoti ar nākotnes aprēķinu, un tos nekādā gadījumā nevajag izskatīt tikai un vienīgi mūsdienu perspektīvā.

Мэр Риги Олег Буров - Sputnik Latvija
Tikai Rīgā vien Rail Baltica vajadzībām jāiegulda līdz 350 miljoni eiro

"Skeptiķiem es vēlētos pateikt divas lietas. Pirmkārt, mēs ļoti ceram, ka, kad sāksies vilciena ekspluatācija, pats šis te fakts izrādīsies ienesīgs. Šī investīcija nav priekš mūsu paaudzes, šī investīcija ir priekš mūsu bērniem. Ja mēs vēlamies, lai mēs būtu normāli integrēti Eiropā, tad dzelzceļš – tas ir loģisks projekts. Jā, esmu pārliecināts, ka mūsu paaudzei par to ir jāsamaksā, lai mūsu bērni varētu plaukt šeit, Latvijā, un lai Latvija spētu izlīdzināt demogrāfijas jautājumus," uzskata Kokars.

Viņš atzīmēja, ka visos laikos varasiestādes centās būvēt satiksmes ceļus, bez izpratnes par to, vai tas nākotnē noderēs un vai tas būs izdevīgi.

"Ja paskatās uz tiem lēmumiem, kurus pieņēma Krievijas impērijā, kad tika būvēts dzelzceļš uz Ventspili, es ļoti šaubos, ka viņi ņēma vērā to, ka vairākus desmitus gadu tas būs visu pamatu ceļš Ventspilij un Latvijai. es novēlētu skeptiķiem padomāt par to, kā šeit dzīvos mūsu bērni un mazbērni," sacīja Kokars.

Atgādināsim, ka Rail Baltica ir Eiropas sliežu standarta dzelzceļa projekts, kuram paredzēts savienot trīs Baltijas valstu galvaspilsētas ar Centrāleiropu jau pēc sešiem gadiem. Sākotnēji projektu novērtēja 3,7 miljardu eiro apmērā, taču tagad tā izmaksas vērtē 5,8 miljardu eiro apmērā. Eiropas Savienība uzņemas 85% izdevumu.

Ziņu lente
0