Sasveicinos latviski, bet atbild man krieviski! Latviešus šokē Bolderāja

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvieši ir šokā, Bolderājā darās briesmu lietas: sāc runāt latviski, bet tev atbild krieviski! Un tā notiek visur, tostarp poliklīnikās.

RĪGA, 18. janvāris – Sputnik. Apspriešanu Twitter vietnē par Bolderājā notiekošo nekārtību savā profilā publicēja Saeimas deputāts no Nacionālās apvienības Aleksandrs Kiršteins, raksta Bb.lv.

"Kas tas par murgu? Kāpēc Bolderājā, visur, kur eju gan pie ārstiem, gan citur ar mani runā krieviski? Kaut gan sasveicinos un turpinu sarunu latviešu valodā. Esmu nesaprašanā. Kādreiz tā nebija," ar šādu publikāciju aizsākās asa apspriešana par valsts valodas bēdīgo stāvokli Latvijā.

​Komentāros pie šīs publikācijas lietotāji metās žēloties par to, ka patiešām nav izejas no šīs situācijas ar krievu valodu Latvijā, pat neraugoties uz Valsts valodas centra (VVC) centieniem.

"Pirmais kas nāk prātā ir VVC un nesakārtota likumdošana," uzrakstīja kāds no līdzjūtīgajiem lietotājiem.

"Lienošā rusifikācija. Tā to sauc," atzīmēja problēmas mērogu kāds cits lietotājs.

Рижская Восточная клиническая университетская больница - Sputnik Latvija
"Latviešu diskriminācija": Austrumu slimnīcas zvanu centru izkritizēja par krievu valodu

Toties vēl kāds lietotājs atzīmēja, ka pie šādas situācijas novedusi ilgstošā "Saskaņas" valdīšana Rīgā.

"Saskaņas" ilgstošā valdīšana šiem likusi noprast, ka "gansu" (latviešu) laiki Rīgā beigušies," uzrakstīja viņš.

Iepriekš Latvijas eiroparlamentārietis Roberts Zīle pasūdzējās Twitter, ka Frankfurtē uz iekāpšanu lidmašīnā lidsabiedrība airBaltic uzaicināja viņu krieviski.

Viņš uzrakstīja sašutuma pilnu tvītu, uz kuru nacionālā lidsabiedrība ātri vien atbildēja. Tur paskaidroja ka valodu izvēlējās darbiniece, un apsolīja "parunāt ar lidostas pārstāvjiem".

Vēl viena "nepatīkama lieta", izrādās, sagaida latviešus Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas zvanu centrā. Tur zvanu centra dienests arī izmanto krievu valodu sarunā ar klientiem.

Ziņu lente
0