Eirodeputāts no Latvijas vēlējās pasūdzēties par airBaltic un "sāka cienīt" krievu valodu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas eiroparlamentārietis Roberts Zīle pasūdzējās Twitter, ka Frankfurtē uz iekāpšanu lidmašīnā viņu uzaicināja krieviski; taču lietotāji atrada, ko pārmest pašam politiķim.

RĪGA, 18. janvāris – Sputnik. Eiropas Parlamenta deputāts no Latvijas Roberts Zīle pauda sašutumu saistībā ar to, ka Frankfurtes lidostā pasažierus uzaicināja uz iekāpšanu ne vien angļu un vācu valodās, bet arī krieviski. Un tas viss pie Latvijas nacionālās lidsabiedrības airBaltic iekāpšanas izejas.

"Jau atkal un atkal - Frankfurtes lidostā pie Nacionālās aviokompānijas “geita” lidojumam uz Latviju pēc Deutsch un English aicinājums seko Krievu valodā. Uz manu jautājumu, kādēļ tā, atbilde ir - darbinieces izvēle. Taču kādu iespaidu tas atstāj? @AIRBaltic, saņemamies?" uzrakstīja politiķis savā Twitter lapā.

​Lidsabiedrība operatīvi reaģēja uz viņa publikāciju, apsolot "aprunāties ar lidostas pārstāvjiem".

Komentāros zem Zīles paziņojuma izvērtās strīds par lidostas un lidsabiedrības darbinieka rīcību. Tā, lietotājs Mikipele paziņoja, ka lidsabiedrībai līgumā ar lidostu aprakstīti nosacījumi: kādā valodā darbiniekiem jāsarunājas ar pasažieriem. Un gadījumā, ja līgums tiek pārkāpts, pārvadātājs var pieprasīt kompensāciju. Cits komentētājs atzīmēja, ka airBaltic pakalpojumus izmanto ļoti daudzi cilvēki, kuriem nav sakara ar Latviju, savukārt no minētajām valodām krievu valoda ir vienīgā, kuru viņi saprot.

Tika arī pašam "sūdzībniekam", kurš ir Nacionālās apvienības pārstāvis.

"Normāls iespaids, LV raksturīgs. Ko citu, ja NA pie varas jau 30 gadus?" uzrakstīja ojarsBojars.

Tāpat eiroparlamentārietim pārmeta anglicismu izmantošanu, kā arī to, ka vārdu "krievu" viņš uzrakstīja ar lielo burtu.

"Kāpēc "Krievu" ar lielo burtu, Zīles k-gs?" uzrakstīja lietotājs Mareks Kalniņš.

​"​Geits, Deutsch, English... Cīnāties par latviešu valodu, bet tik netīri runājat!" uzrakstīja Katrina.Sprindza.

​​"​Tas ir vecumdienu marasms. Jāpierod pie dzīves brīvā valstī," uzrakstīja Gtechniq.

"Tiešam nav citu problēmu ko risināt un aprunāt Latvijā?" painteresējās Oskars Určs.

"Latvijā jau sen krievu valodai jābūt valsts otrai valodai ne tikai dabā, bet arī formāli. Nesaprotu politikāņus (Nac Apvienību), kura barojas no Krievijas un krievvalodīgo nodokļiem, vēršanās un krievu valodas apkarošanas aktivitātēm. Tādas zīles ir jāizskauž no sabiedrības," uzrakstīja daglītis.

Ziņu lente
0