Nomainīja degvīnu pret vadiem: alkohola veikals Ainažos kļuvis par būvmateriālu veikalu

© Sputnik / Вадим АнцуповПолка с алкогольной продукцией
Полка с алкогольной продукцией - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Igaunijai izdevies atgriezt alkotūristus dzimtenē, un alkoholisko dzērienu veikals pierobežas Ainažos nomainījis darbības jomu.

RĪGA, 18. janvāris – Sputnik. Ainažos, pie Latvijas un Igaunijas robežas alkohola tirdzniecības veikals Go Alco zemās peļņas dēļ kopš piektdienas pārvērties būvmateriālu veikalā, raksta Jauns.lv.

Latvijā ieplānotās akcīzes nodokļa palielināšanas dēļ pierobežas veikals saņem vien nenozīmīgu peļņu, tādēļ kompānija saskata lielāku potenciālu to pašu telpu izmantošanā būvmateriālu veikala atvēršanai, paziņoja SIA Co Alco valdes loceklis Veljo Madibergs.

Pēc viņa sacītā, akcīzes nodokļa samazināšana alkoholam Igaunijā izmainījusi sabiedrības domas, un lai gan starpība abu valstu cenās nav stipri mainījusies, cilvēkiem nostiprinājies viedoklis, ka alkoholisko dzērienu cenas Igaunijā un Latvijā būtībā ir izlīdzinājušās.

Стопка водки - Sputnik Latvija
Vairāk kontrabandas un pašbrūvētā: kā iedzīvotāji reaģēs uz akcīzes pieaugumu

Pēc Madiberga sacītā, pateicoties labam mārketingam, Igaunijai izdevies novērst cilvēkus no pierobežas alkohola tirdzniecības, lai gan cenas mazumtirdzniecībā nav īpaši samazinājušās.

Go Alco tīkla attīstība Latvijā sākās pateicoties Igaunijas akcīžu politikai, kur 2017. gadā tika paaugstinātas akcīzes alum un stiprajiem dzērieniem. Veikals Ainažos kļuva plaši pazīstams pērn, kad sociālajos tīklos tika publicēts veikalu tīkla čeks igauņu valodā. Acīmredzami bija domāts, ka alkoholu pirks alkotūristi no Igaunijas.

Pierobežas Ainaži, pati mazākā Vidzemes pilsēta, kādu laiku bija ārkārtīgi populāra alkotūristu vidū: izņemot Go Alco, tajā strādāja igauņu tīklu Alko 1000 un SuperAlko veikali.

Pirms 2020. gada budžeta apstiprināšanas Valkas, Ainažu, Salacgrīvas un citu pašvaldību iedzīvotāji, kuras robežojas ar Igauniju, sarīkoja pie Saeimas piketu pret akcīžu celšanu, paziņojot, ka tas iznīcinās pierobežas alkohola tirdzniecību, samazinās darbavietu skaitu, novedīs pie alkohola tirdzniecības uzņēmumu bankrota un kaitēs valsts budžetam.

Ziņu lente
0