Saeima palūgs Dāniju neizdot Misāni

© Sputnik / Сергей Мелконов / Pāriet pie mediju bankasЗдание Сейма Латвии
Здание Сейма Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Deputāti praktiski vienbalsīgi atbalstīja lūgumu Dānijas varasiestādēm ar aicinājumu neizdot Kristīni Misāni.

RĪGA, 16. janvāris – Sputnik. Saeima nolēma vērsties pie Dānijas varasiestādēm ar lūgumu neizdot Latvijas pilsoni Kristīni Misāni Dienvidāfrikas Republikai (DĀR), vēsta Mixnews.lv.

Par šo lēmumu nobalsoja 92 deputāti no 94 Saeimas sēdes dalībniekiem, divi atturējās.

Kristīne Misāne 2011. gadā iepazinās ar DĀR pilsoni, un pēc četru gadu attiecībām viņiem piedzima meita. Taču vecāku starpā sākās konflikti, un vīrietis vienpusējā kārtā nolēma izbeigt attiecības, sāka nežēlīgi izturēties pret Misāni un viņas bērniem.

Misāne bija spiesta aizbēgt no DĀR 2018. gada maijā kopā ar bērniem, lai izbēgtu no vardarbības un izspiešanas no viņas vīra – DĀR pilsoņa puses. Viņu aizturēja Dānijā, jo Dienvidāfrika bija izsludinājusi Kristīni starptautiskajā meklēšanā par bērna nolaupīšanu.

Наручники на двери - Sputnik Latvija
Brices lieta: Londonā arestētā latviete lūdz palīdzību

Patlaban viņa atrodas apcietinājumā Dānijā, un šīs valsts tiesas iestādes pieņēmušas lēmumu izdot viņu DĀR kriminālvajāšanai sakarā ar apsūdzību bērna nolaupīšanā. DĀR viņai draud cietumsods līdz 15 gadiem.

Deputāte Anda Čakša atzīmēja, ka Dānija nolēmusi izdot Misāni valstij, kur tiek pieļauti cilvēktiesību pārkāpumi.

"Viņa cīnījās par savu bērnu un drošību, saskaroties ar vardarbību. Sieviete pazemota un spārdīta, bet cietumā nav varmāka, bet Kristīne," pateica deputāte, uzsverot, ka Misāne ir Latvijas pilsone, taču valsts nav spējusi viņu aizstāvēt.

"Mums jālūdz Dānijas parlamentam mums palīdzēt pasargāt Kristīni Misāni," pateica Čakša.

Iepriekš Saeimas deputāti vērsās pie prezidenta Egila Levita ar lūgumu novērst iespējamo bezprecedenta gadījumu, kad Eiropas Savienības pilsone tiek izdota valstij, kur tiek pārkāptas cilvēktiesības.

Ziņu lente
0