Kāpēc Latvijas premjerministrs devās uz Minsku

© AFP 2023 / KENZO TRIBOUILLARDПремьер-министр Латвии Кришьянис Кариньш
Премьер-министр Латвии Кришьянис Кариньш  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas premjerministrs ieradās Baltkrievijā, lai tiktos ar valsts prezidentu Aleksandru Lukašenko: par ko viņi runās.

RĪGA, 16. janvāris – Sputnik. Ceturtdien, 16. janvārī, Latvijas ministru prezidents Krišjānis Kariņš ieradās darba vizītē Baltkrievijā, vēsta BB.lv.

Latvijas premjerministram Minskā ir plānota tikšanās ar Baltkrievijas Republikas prezidentu Aleksandru Lukašenko un Sergeju Rumasu.

Tikšanās laikā plānots apspriest divpusējo sadarbību vides aizsardzības, transporta, loģistikas jomā un aktuālo situāciju reģionā.

Izņemot to, Kariņš piedalīsies 2021. gada Pasaules čempionāta hokejā organizācijas sēdē.

Цистерны на нефтебазе - Sputnik Latvija
Kad Latvijā atgriezīsies baltkrievu benzīns: Minska stāsta par optimistisku scenāriju

Pats premjers, komentējot savu darba braucienu, paziņoja, ka Latvija ir ieinteresēta labās kaimiņattiecībās ar Baltkrieviju. Savukārt savstarpējo pasaules čempionāta hokejā rīkošanu viņš nosauca par labu iespēju nostiprināt abu valstu attiecības.

Iepriekš Lukašenko apsolīja, ka Baltkrievija un Latvija sarīkos vienu no labākajiem pasaules čempionātiem hokejā.

Atgādināsim, ka 85. Pasaules čempionāts hokejā notiks divās valstīs – Latvijā un Baltkrievijā – no 2021. gada 7. līdz 23. maijam. Galvenos turnīra mačus, pusfinālus un finālu uzņems Minska. Rīgā notiks visi vienas grupas mači un divi ceturtdaļfināli.

Rīgā par galveno PČ 2021 laukumu kļūs "Arēna Rīga", kur vēl ir jāveic daži darbi. Turklāt 2021. gada martā ir gaidāma ledus halle nodošana ekspluatācijā blakus pērn renovētajam galvaspilsētas stadionam "Daugava". Šī halle kļūs par treniņu vietu gaidāma turnīra dalībnieku komandām Rīgā

Ziņu lente
0