Latvija piešķirs Austrālijai 50 tūkstošus eiro

© Sputnik / Нил Уотерс / Pāriet pie mediju bankasЛесные пожары в Калифорнии
Лесные пожары в Калифорнии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas valdība pieņēma lēmumu piešķirt finanšu palīdzību ugunsgrēkos cietušajiem Austrālijā; nauda tiks piešķirta no neparedzēto izdevumu līdzekļiem.

RĪGA, 16. janvāris – Sputnik. Otrdien, 14. janvārī, Latvijas valdība atbalstīja lēmumu piešķirt ugunsgrēkos cietušajiem Austrālijā 50 tūkstošus eiro, raksta Grani.lv, atsaucoties uz Ministru kabinetu.

Finanšu līdzekļi tiks nodoti ar Austrālijas "Sarkanā krusta" starpniecību. Tiek ziņots, ka piešķiramo naudu aizņemsies no neparedzēto izdevumu līdzekļiem.

"Austrālija ir Latvijas sabiedrotā valsts, turklāt tajā dzīvo liela latviešu diasporas daļa, tajā skaitā ugunsgrēku skartajās pavalstīs. Izvērtējot Latvijas iespējas, konstatēts, ka visefektīvākā palīdzība, ko nekavējoties varam sniegt, ir finansiāls atbalsts 50 000 eiro apmērā, tos novirzot palīdzības sniegšanai ugunsgrēkos cietušajiem," atzīmēts projekta tekstā.

Коала - Sputnik Latvija
Līdaka: ķenguri un koalas var pārciest ugunsgrēkus Austrālijā

Iepriekš Sputnik Latvija rakstīja, ka Latvijas ĀM vadītājs Edgars Rinkēvičs izteica līdzjūtību Austrālijas ugunsgrēkos cietušajiem visu Latvijas iedzīvotāju vārdā un paziņoja, ka Latvija nepaliks malā un noteikti sniegs palīdzību.

Austrālijā kopš septembra plosās meža ugunsgrēki, kuri savā ceļā iznīcina visu. Izdeguši jau vairāki miljoni hektāru zemes. Pēdējo mēnešu laikā uguns aiznesa 17 cilvēku dzīvības, iznīcināja tūkstoti māju, saskaņā ar dažiem vērtējumiem, bojā gāja 8 tūkstoši koalu un simtiem tūkstošiem citu dzīvnieku.

Atsevišķās vietās ugunsgrēks bija tik spēcīgs un dūmi tik biezi, ka tos nebija iespējams dzēst no gaisa. Ugunsgrēki kļuva tik plaši, ka tos jau var redzēt no kosmosa.

Ziņu lente
0