Krievus nicināt, bet paši angļu valodu nezināt: latviete izsmēja emigrantus

© Sputnik / Sergey MelkonovМеждународная выставка туриндустрии Balttour 2019
Международная выставка туриндустрии Balttour 2019 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tautiete izsmējusi emigrantus no Latvijas, kuri nicina krievvalodīgos, bet paši nesteidz iemācīties angļu valodu un integrēties Īrijā.

RĪGA, 15. janvāris – Sputnik. Baiba Namniece publicēja ekrānbilžu atlasi ar sludinājumiem no dažādām latviešu grupām sociālajos tīklos, kur tautieši vēršas pēc palīdzības friziera, notāra vai zobārsta meklējumos. Visas publikācijas vieno fakts, ka emigranti lūdz latviski vai krieviski runājošo speciālistu kontaktus.

"Latvijā krievus nicina, jo šie redz nemācās un nerunā latviski? Bet ko jūs jenoti darāt ārzemēs? Ja reiz dzīvo Īrijā, tad pieņem un apgūsti angļu valodu, kultūru utt. Loši…" adresēja kritiku saviem tautiešiem Baiba Namniece Twitter vietnē.

Taču lielākais skaits Baibas sekotāju neatbalstīja viņas sašutumu, uzskatot viņas izteiktās pretenzijas pret latviešu emigrantiem par divkosīgām.

"Vai Īrijā, piemēram, veikala vadītājs pieņemtu darbā cilvēku, kas nevar apkalpot valsts valodā? Latvijā ir bijušas reizes, kad pārdevēja nevarēja saprast , ko vēlos nopirkt, pārjautājot krieviski," painteresējās Klāvs Ašmanis

​Uz ko viņam atbildēja Aleksandrs Ržavins, skaidrojot, ka ne visi Īrijā runā īru valodā. Bet visi Īrijā runā... okupantu valodā — angļu.

​"Ir jau nedaudz divkosīgi, tomēr tās ir divas dažādas lietas - pajautāt grupā kur meklēt kādu, kas runā noteiktā valodā (vienalga - krievu, latviešu vai igauņu) vai vienkārši ieiet veikalā un uzreiz sākt runāt svešvalodā," arī par tautiešiem iestājās Miķelis.

​"Kas tur slikts, ja cilvēki grib satikties ar savējiem?" pauž neizpratni lietotājs ar vārdu eskel.

​Taču bija šajā diskusijā arī tādi, kas pievienojās aizbraukušo latviešu kritizēšanai.

"Galvenais ir zināt – kancil (pašvaldības – red. piez.) benefit (naudas pabalsts – red. piez.)," sarkastiski norāda lietotājs dadzisdegunradzis.

​"Nevis loši, bet dzimtenes nodevēji! Es domāju, ka vajadzētu veidot sarakstu ar šiem nodevējiem, ko varētu pielīdzinās šī brīža VDK kartotēkai! Viens ir aizbraukt uz dažiem gadiem ar mērķi nopelnīt, atdot parādus. Pavisam cits tur palikt. Kamēr es/mēs maksājam pensiju viņu vecākiem," atbalstīja autores sašutumu kāds ar lietotājvārdu Displejs.

​Saskaņā ar Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes datiem, 2018. gadā Īrijā dzīvoja 20 560 Latvijas valstspiederīgie (no tiem 20 343 Latvijas pilsoņi).

Saskaņā ar ekspertu vērtējumu Latviju 15 gadu laikā pametuši simtiem tūkstošiem iedzīvotāju. Daži ir atgriezušies, taču, saskaņā ar ANO prognozi, Latvijas iedzīvotāju skaits turpinās strauji samazināties un līdz 2050. gadam samazināsies vēl par 28%. Ja nekas netiks darīts, tad līdz 2100. gadu Latvijā būs vien nedaudz vairāk par miljonu iedzīvotāju. Ik gadus Latviju pamet aptuveni 20 tūkstoši cilvēku.

Ziņu lente
0