Jauni ierobežojumi uz ceļiem: vainīgi laikapstākļi

CC BY-SA 2.0 / Paul Hamilton / WaterГрунтовая дорога в ямах
Грунтовая дорога в ямах - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Uz ceļiem Latvijā veidojas šķīdonis lielā nokrišņu apjoma rezultātā. "Latvijas Valsts ceļi" spiesti ieviest ierobežojumus.

RĪGA, 12. janvāris – Sputnik. Meteoroloģiskā ziema Latvijā nekādi nevar iestāties, un dažu dienu laikā izkritis liels apjoms nokrišņu, tāpēc zemesceļi ir izšķīduši un vairs nespēj noturēt smagās mašīnas, savā oficiālajā mājaslapā vēsta valsts akciju sabiedrība "Latvijas Valsts ceļi".

Šī iemesla dēļ 40 iecirkņos noteikti transporta līdzekļu maksimālās masas ierobežojumi.

​Pagaidu ierobežojumi ieviesti vairākos iecirkņos Aizkraukles, Saldus, Limbažu, Valmieras, Tukuma apkaimē, kā arī atsevišķos iecirkņos netālu no Cēsīm, Dagdas, Kuldīgas, Ogres, Rīgas un Smiltenes.

Pa tiem aizliegts pārvietoties  transporta līdzekļiem, kuru masa pārsniedz 10 tonnas.

Троллейбус №15 в Риге - Sputnik Latvija
Esam gatavi ziemai: Latvija iepirkusi tūkstošiem tonnu sāls priekš autoceļiem

Sinoptiķi prognozē, ka īsta ziema Latvijā pagaidām nav gaidāma, tāpēc, iespējams, ierobežojumi tiks ieviesti arī citos ceļa iecirkņos.

"Latvijas Valsts ceļi" paskaidroja, ka lietus rezultātā zemesceļu virsma ir izšķīdusi un seguma nestspēja ir būtiski samazinājusies. Tādos apstākļos smagais transports vienkārši var ceļu sabojāt.

Jebkādu jautājumu gadījumā "Latvijas Valsts ceļi" lūdz zvanīt pa bezmaksas karstās līnijas tālruni: 80005555.

Detalizētāka informācija sniegta arī tīmeklī: https://lvceli.lv/wp-content/uploads/2020/01/Masas-ierobeojumi_10.01.20.pdf.

Ziņu lente
0