Personīgs ieguldījums: Ukrainas ĀM pateicas Rinkēvičam par ukraiņu jūrnieku atpūtu Jūrmalā

© Photo Официальный аккаунт МИД Латвии в TwitterВстреча украинских моряков, прибывших на реабилитацию в Латвию
Встреча украинских моряков, прибывших на реабилитацию в Латвию - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kamēr ukraiņu jūrnieki atpūšas Jūrmalā par Latvijas budžeta līdzekļiem, Ukrainas ārlietu ministrs Vadims Pristaiko pateicas Latvijas ĀM vadītājam Edgaram Rinkēvičam par "personīgu ieguldījumu".

RĪGA, 22. decembris – Sputnik. Notiesāto un aizturēto pilsoņu apmaiņas ietvaros starp Krieviju un Ukrainu 7. septembrī atbrīvotie 10. decembrī ieradās Latvijā rehabilitācijas nolūkos.

Осужденный в РФ за подготовку теракта украинский режиссер Олег Сенцов - Sputnik Latvija
Kas tas par miernesi, parasts naciķis: Sencovs norāts par KF karogu dedzināšanu Latvijā

Vienpadsmit ukraiņu jūrnieki, katram no kuriem bija ļauts paņemt līdzi vienu ģimenes locekli, iziet rehabilitāciju sanatorijā "Vaivari" Jūrmalā par Latvijas budžeta līdzekļiem – 34 196 eiro.

Latvijas ĀM norādīja, ka šie tēriņi atbilst valsts ārpolitiskajām interesēm, kura "sniedz humanitāro palīdzību Ukrainai".

Pateicīgais Ukrainas ĀM vadītājs Vadims Pristaiko pauda savā Twitter mikroblogā atzinību "savam draugam", Latvijas ārlietu ministram Edgaram Rinkevičam "par personīgo ieguldījumu".

Rinkēvičs uzreiz pasteidzās padalīties Pristaiko tvītā savā mikroblogā.

"Esmu ļoti pateicīgs manam dārgajam draugam, Latvijas ārlietu ministram Edgaram Rinkēvičam par personīgo ieguldījumu ukraiņu politieslodzīto rehabilitācijā, kurus atbrīvoja no apcietinājuma," teikts Ukrainas ĀM vadītāja paziņojumā.

Turpat Pristaiko pauž cerību uz to, ka, strādājot kopā, Ukraina un Latvija spēs panākt visu Ukrainas politieslodzīto atbrīvošanu.

Savu publikāciju Pristaiko papildināja ar ukraiņu un viņu ģimenes locekļu fotogrāfiju no Jūrmalas sanatorijas.

Ko "rehabilitē" Latvija

2018. gada novembrī Krievijas robežsargi aizturēja trīs Ukrainas Jūras spēku kuģus: bruņotos kuterus "Nikopoļ" un "Berdjansk", kā arī velkoni "Jani Kapu" pēc iebrukuma Krievijas teritoriālajos ūdeņos Melnajā jūrā.

Pēc atteikšanās pakļauties likumīgajām prasībām apstāties Krievijas krasta apsardze atklāja uguni pa pārkāpējiem.

Аэропорт Рига - Sputnik Latvija
Karogi un foto piemiņai pie tualetes: Latvijas ĀM sagaidījusi Ukrainas jūrniekus

Rezultātā peldlīdzekļi tika nogādāti Kerčas ostā, pret to ekipāžām – Ukrainas kara jūrniekiem un UDD darbiniekiem tika ierosināta krimināllieta, un tiesa sankcionēja viņu arestu.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins notikušo nosauca par iepriekš izplānotu provokāciju, kas saistīta ar Petro Porošenko zemo reitingu prezidenta vēlēšanu priekšvakarā. Pēc viņa vārdiem, Ukrainas valdība nosūtījusi šos jūrniekus cerībā, ka kāds no viņiem ies bojā, taču, par lielu neapmierinātību Kijevas elitei, tas nav noticis.

2019. gada 7. septembrī arestētie tika nodoti Ukrainai saskaņā ar Maskavas un Kijevas vienošanos par notiesāto un aizturēto personu apmaiņu. Starp atbrīvotajiem bija arī par terorakta organizēšanu Krievijā notiesātais Oļegs Sencovs un 24 Ukrainas jūrnieki.

Ziņu lente
0