Daugavpils Krievu vidusskola-licejs maina nosaukumu

© Sputnik / Sergey MelkonovДень знаний в Рижской средней школе №88. Кабинет русского языка
День знаний в Рижской средней школе №88. Кабинет русского языка - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Viena no labākajām skolām Latvijā - Daugavpils Krievu vidusskola-licejs zaudēs vārdu "krievu" nosaukumā – tajā mācās arī citu tautību bērni.

RĪGA, 12. decembris — Sputnik. Daugavpils pilsētas domes deputāti izskatījuši jautājumu par Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja nosaukuma maiņu, vēsta "Naša gazeta".

Plānots dzēst vārdu "krievu" no skolas nosaukuma un turpmāk dēvēt to par Daugavpils tehnoloģisko vidusskolu-liceju".

Pašvaldībā paskaidroja, ka jautājums izskatīts pēc pašas mācību iestādes iniciatīvas. Skolas kolektīvs un skolēnu vecāki uzskata, ka mācību process skolā vairāk saistīts ar tehnoloģijām, nekā ar nacionālo vektoru izglītībā.

Акция протеста напротив латвийского посольства в Брюсселе против этнической дискриминации в Латвии - Sputnik Latvija
Pasaule pret diskrimināciju Latvijā: Briselē notika akcija pret vardarbīgo asimilāciju

Pilsētas vadība informēja, ka Krievu licejs ļoti atšķiras no Poļu ģimnāzijas, kurā 90% audzēkņu ir etniskie poļi, turklāt pastāv līgums ar Poliju, kas būtiski atbalsta šo mācību iestādi. Licejā piektā daļa skolēnu ir latvieši, tur mācās arī krievi, baltkrievi, poļi un citu tautību pārstāvji.

Pašvaldībā apliecināja, ka nosaukuma maiņa neradīs grozījumus ne skolas darbības pamatprincipos, saglabāsies arī pedagogu kolektīvs un skolā strādājošie radošie kolektīvi.

Daugavpils Krievu ģimnāzija nodibināta 1993. gadā uz 2. vidusskolas bāzes. 2002. gadā tā pārdēvēta par Daugavpils Krievu vidusskolu-liceju. Tā ir viena no labākajām vidusskolām Latvijā, šogad Ata Kronvalda fonds to atzina par labāko. Fonda reitingā Daugavpils licejs bija vienīgā skola ar vārdu "krievu" nosaukumā.

Ziņu lente
0