Pārtikas produktiem Latvijā tērē vairāk nekā vidēji ES

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pārtikas produkti un bezalkoholiskie dzērieni ir trešā svarīgākā mājsaimniecību izdevumu kategorija pēc izdevumiem mājokļa, ūdens apgādes, elektrības, gāzes un cita veida degvielas apmaksas.

RĪGA, 10. decembris — Sputnik. Latvijas mājsaimniecību izdevumi pārtikas produktu un bezalkoholisko dzērienu iegādei ir augstāki nekā vidējie Eiropas Savienībā, stāsta "MK Latvija". Atzīmēts, ka pērn šie izdevumi sasnieguši 17,8% ko kopējās summas.

Eurostat dati liecina, ka pērn pārtikas produktiem un bezalkoholiskajiem dzērieniem procentuālajā attiecībā visvairāk tērēja Rumānijas iedzīvotāji (27,8% no kopējiem izdevumiem), tai seko Lietuva (20,9%), Igaunija (19,6%), Bulgārija (19,1%), Horvātija (18,8%), Ungārija (18,1%) un Latvija.

Сбор урожая картофеля - Sputnik Latvija
Latvijā ievērojami sadārdzinājušies dārzeņi un kartupeļi

Pārtikas produktiem un bezalkoholiskajiem dzērieniem procentuālajā attiecībā vismazāk tērēja mājsaimniecības Lielbritānijā (7,8%), Īrijā (8,7%), Luksemburgā (9,1%), Austrijā (9,7%) un Vācijā (10,8%). Mājsaimniecību tēriņi ES šīm vajadzībām vidēji sastādīja 12,1% no kopējiem izdevumiem.

Pārtikas produkti un bezalkoholiskie dzērieni ir trešā svarīgākā mājsaimniecību izdevumu kategorija pēc izdevumiem mājokļa, ūdens apgādes, elektrības, gāzes un cita veida degvielas apmaksas, kam tiek atvēlēti 24% visu izdevumu, kā arī izdevumiem transportam, kas sastāda 13,2% no mājsaimniecību kopējiem izdevumiem.

Latvijas mājsaimniecību izdevumi mājokļa, ūdens apgādes, elektrības, gāzes un cita veida degvielas apmaksai pērn sastādīja 21,4% no visiem izdevumiem, savukārt transporta izdevumi – 11,8% no mājsaimniecību kopējiem tēriņiem.

Mājsaimniecību izdevumi Lietuvā iepriekšminētajās kategorijās sastādīja 15% un 15,8% atbilstoši, bet Igaunijā – 19,1% un 11,6%.

Ziņu lente
0